Skyeva mladeniča ob Froomovi pomoči ugnala tudi Nibalija

Skyeva mladeniča ob Froomovi pomoči ugnala tudi Nibalija
26.04.2019 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Tour of the Alps. Chris Froome v vlogi pomočnika. Vincenzo Nibali pokazal boljšo pripravljenost, kot do zdaj. Prevladovala pa Pavel Sivakov in Tao Geoghegan Hart, oba člana moštva Sky.

Končala se je 43 dirka Tour of the Alps. Govorimo o petdnevni preizkušnji ekstra kategorije, ki smo jo pred leti poznali pod imenom dirka po Trentinu. Vsako letos se na tej preizkušnji zberejo številni vrhunski kolesarji. Tudi tisti, ki se pripravljajo na dirko po Italiji in morajo tu že pokazati dobro pripravljenost. V preteklosti sta na drugem mestu to dirko končala že Jani Brajkovič in Jure Golčer, tretji je bil Tadej Valjavec.

Zmagovalci v zadnjih letih pa: Pinot, Thomas, Landa, Porte, Evans, Nibali, Pozzovivo, Scarponi, Vinokurov, Basso … Letos smo videli šov kolesarjev Skyja. Vincenzo Nibali in Rafal Majka sta jim vsaj nekoliko konkurirala, a nista bila dovolj dobra za končno zmago. Prvo etapo s startom in ciljem v Kufsteinu je v sprintu skupine 21 kolesarjev dobil Tao Geoghegan Hart.

Naslednji dan je bil najboljši njegov klubski kolega pri Skyju Pavel Sivakov, ki je prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Froome je izgubil minuto in pol in se je takoj prelevil v pomočnika dvema mladima kolesarjema. Tretjo etapo do Baselge di Pine je dobil Italijan Fausto Masnada, sprint skupine s favoriti, ki je zaostala za pet sekund pa je dobil Geoghegan Hart, ki je v četrti etapi dobil boj četverice za zmago. Hart je v sprintu premagal napadalnega Nibalija, Majko in vodilnega Sivakova.

Dirka se je končala v Bolzanu. Fausto Masnada je slavil drugo etapno zmago na dirki, najboljši so zaostali za dobri dve minuti, a kolesarji Skyja so imeli vse pod nadzorom. Dirko je dobil komaj 21-letni Pavel Sivakov, ki je za 27 sekund ugnal Geoghegana Harta. Nibali se jima je še najbolj približal. Zmagovalcu na vsega 33 sekund. Sledili so Cattaneo, Masnada, Majka, Hirt, Cataldo, Thalmann, Vlasov in na 11. mestu Froome, ki je na družabnih omrežjih izpostavil, da je s ponosom pomagal mladima kolesarjema na zadnji dirki v dresu Skyja, saj se bo ekipa preimenovala v Team Ineos.

Značke: Cestno
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ