Skyeva zgodba in ugibanja ob morebitnem razpadu

Skyeva zgodba in ugibanja ob morebitnem razpadu
01.02.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Kaj se lahko zgodi po koncu te sezone, potem ko se bo Sky umaknil? Bo Dave Braislford našel novega sponzorja? Kako bo to vplivalo na trg? Tu so mnenja kolesarjev.

Pri cyclingweekly so se razpisali o prihodnosti moštva Sky in kaj bi prinesel morebitni razpad ekipe. Dejstvo je, da bodo – če glavnemu možu britanske ekipe Daveu Brailsfordu ne uspe najti zamenjave za Sky – na trgu številni vrhunski kolesarji. To bi pomenilo, da se bodo cene kolesarjev krepko znižale. »Ne morem si predstavljati, da Dave Brailsford ne bi našel nečesa. Vedno je dobro organiziran in pripravljen. Ne morem si predstavljati, da bi ekipa razpadla. To bi bil hud udarec za šport. Potrebujemo več delovnih mest, ne manj,« je za cyclingweekly dejal sprinter Sam Bennett, ki vozi za Boro Hansgrohe.

"V teh letih so pustili velik pečat. Ljudje imajo radi njihov pristop in vsekakor so izboljšali ta šport."
Bernhard Eisel

»Menim, da bo ekipa obstala. To bi bilo dobro za šport, za tam zaposlene ljudi, kolesarje, osebje. V teh letih so pustili velik pečat. Ljudje imajo radi njihov pristop in vsekakor so izboljšali ta šport,« je dodal nekdanji kolesar Skya Bernard Eisel, ki zdaj vozi za Dimension Dato. Tudi nekateri drugi kolesarji so omenili, da so prepričani, da bo ekipa obstala. V zadnjem času so se tudi pojavile govorice, da naj bi bilo podjetje Comcast, ki je kupilo Sky in se je kmalu zatem tudi odločilo, da se umakne iz kolesarstva pripravljeno še naprej pomagati Daveu Brailsfordu. Vodilni naj bi bili pripravljeni investirati 70 odstotkov tega, kar je Sky prispeval do zdaj.

In to vse do konca sezone 2021. »Bral sem, da bodo lahko nadaljevali, tudi če ne najdejo novega sponzorja, tako da me prav posebej ne skrbi za njihovo prihodnost. Sicer bodo morali v prihodnosti najti novega sponzorja, vendar pa so bili zelo uspešni, tako da bi ob normalnih okoliščinah morali najti sponzorja,« je dejal Iljo Keisse, ki se v teh dneh ukvarja s povsem drugačnimi težavami. Prej omenjeni Brailsford ni potrdil govoric, da bi lahko na pomoč priskočili tudi novi lastniki Skya, je pa že dejal, da si je sam postavil skrajni rok za podpis pogodbe z novim sponzorjem. To je začetek julija, torej do starta Toura. V nasprotnem primeru bodo kolesarji »na trgu«

"Za ostale ekipe bi bilo boljše, če Sky razpade, za kolesarje pa boljše, če ostane."
Sam Bennett

»Če najdejo sponzorja že med sezono, bo to dobro za trg. Situacija je nekako slaba tudi zame, saj mi po koncu sezone poteče pogodba. Če Sky razpade, bo na trgu veliko kolesarjev. Sam prihajam v najboljša leta in si ne želim znižanja plače,« je še dejal Bennett in pošteno priznal: »Za ostale ekipe bi bilo boljše, če Sky razpade, za kolesarje pa boljše, če ostane.« Pa še razmišljanje Keisseja: »O razpadu nisem razmišljal. A, če imaš v ekipi najboljše kolesarje, še posebej, ko pridejo vrhunski kolesarji za tritedenske dirke na trg. Kdo si takega ne bi želel v svoji ekipi? Cene bodo padle, celoten trg pa se bo krepko stresel.«

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ