Slab dan favoritov v Avstraliji izkoristil Jack Bobridge

Slab dan favoritov v Avstraliji izkoristil Jack Bobridge
10.01.2016 AVTOR: Nejc Grilc
Orica GreenEdge je želela nadzorovati dirko, favorit je bil Rohan Dennis, a naslov prvaka je na koncu pripadel pogumnemu Jacku Bobridgeu.
Sredi vročega avstralskega poletja je potekala selektivna, dobrih 180 kilometrov dolga dirka za naslov avstralskega državnega prvaka. Dirka, na kateri Orica GreenEdge tradicionalno kroji razplet in vsaj v veliki meri vpliva na boj za naslov prvaka, se tokrat ni razpletla po njihovih željah.

Že v drugem krogu je pobegnila skupina 21 kolesarjev, v kateri so bile zastopane skoraj vse ekipe, kar je bil dober znak za ubežnike. Osem krogov kasneje je sloga v skupini nekoliko razpadla, prednost pa je bila dobrih devet minut pred zasledovalci, zato je napadel Bobridge. Bernie Sulzberger mu je v začetku sledil, a je kazal vidne znake utrujenosti, pred dvojico pa je bilo še več kot 90 kilometrov, zato je novopečeni član Treka še enkrat napadel."Že pred dirko sem vedel, da bosta v zaključku Rohan in Richie verjetno nekoliko premočna. Ko je takoj po štartu pobegnilo 20 kolesarjev, sem začutil svojo priložnost. Z Berniejem sva nato ostala sama, a ni bil prepričan, da bo zmogel do cilja, zato sem se odpeljal sam. Niti nisem pričakoval, da mi bo uspelo, saj je 90 kilometrov ogromno, a mi kaj drugega niti ni preostalo. Če bi počakal glavnino, bi porabil preveč energije, da bi bil konkurenčen za zmago, zato sem enostavno gonil naprej," je povedal novi, 26-letni avstralski državni prvak.

In res je lepo ohranjal tempo v ospredju, v ozadju pa se je Orica trudila z lovom za njim, a precej neuspešno. 30 kilometrov pred ciljem je napadel Rohan Dennis, prednost vodilnega Bobridgea pa je bila še vedno večja od treh minut. Z njim je šel še Cam Meyer.

Dennis se očitno ni počutil najbolje, saj je nekaj kilometrov kasneje odstopil, Meyer pa sam v boju z Bobridgeom ni bil uspešen. Tako je tretje mesto pripadlo kolesarju Avantija Patricku Laneu, četrti pa je bil Nathan Haas. Najboljši kolesar Orice GreenEdgea je bil Simon Gerrans, ki je končal na zanj skromnem šestem mestu. Haas in Meyer sta tako odlično začela sezono v dresu nove ekipe - prestopila sta namreč v južnoafriški Dimension Data.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ