Slab uvod v evropsko prvenstvo, zato pa odlična Katja Jeretina!

Slab uvod v evropsko prvenstvo, zato pa odlična Katja Jeretina!
19.07.2013 AVTOR: D. Z.
Evropsko prvenstvo na Češkem se je začelo s kronometrom mladincev, ki pa niso bili v ospredju. Na OI mladih na Nizozemskem pa se je s četrtim mestom izkazala Katja Jeretina.

Katja Jeretina četrta
Mladi nadarjeni športniki se te dni mudijo na olimpijskih igrah mladih v nizozemskem Utrechtu. Sicer članica moštva Radenska KD Življenje Katja Jeretina se je tam izkazala s četrtim mestom.

Polona Batagelj 31. po kronometru
Njene starejše kolegice iz moštva E Leclerc Klub Polet pa se te dni mudijo na prestižni sedemdnevni etapni dirki prve kategorije Thüringen-Rundfahrt der Frauen. Po odpeljanih treh etapah jih je tokrat čakal 21 kilometrov dolg posamični kronometer. Najhitreje ga je odpeljala Avstralka Shara Gillow, ki je za progo potrebovala 28 minut in 52 sekund. Njena povprečna hitrost je znašala 43,65 km/h. Druga Ellen Van Dijk je zaostala kar za 35 sekund, tretja Emma Johansson pa še za štiri sekunde več.

Najboljša slovenska predstavnica je bila tudi tokrat Polona Batagelj. Primorka je z zaostankom treh minut in 38 sekund zasedla 40. mesto. Urša Pintar je bila z zaostankom petih minut in sekunde 57., Špela Kern 59., Alenka Novak pa 67. Petra Zrimšek, ki nastopa za moštvo Be Pink je z zaostankom nekaj več kot sedmih minut zasedla 78. mesto.

Vodstvo je uspela obdržati Johanssonova, ki ima zdaj pet sekund prednosti pred Gillowovo. Ta se je po zaslugi kronometra na drugo mesto povzpela s šestnajstega. Obe sta članici avstralske ekipe Orica AIS. Tatiana Guderzo je tretja, vendar zaostaja za 47 sekund. Najboljša slovenska predstavnica Polona Batagelj je z 12. mesta zdrsnila na 31. in zdaj zaostaja za tri minute in 40 sekund. Urša Pintar je 38., Špela Kern 40., Alenka Novak pa 66. Petra Zrimšek je 68. Dirka se konča v nedeljo.

EP: NAJPREJ MLADINSKI KRONOMETER
David Per razočaral

Češka. Na evropskem prvenstvu za mlajše člane, mladince in ženske kategorije so se s kronometrom najprej soočili mladinci. Na 23,5 km dolgo preizkušnjo so se podali tudi trije slovenski predstavniki. Evropski prvak je postal Rus Nikolaj Čerkasov, ki je s povprečno hitrostjo 48,65 km/h progo premagal v 27 minutah in 45 sekundah. Zgolj za sekundo je ugnal Belgijca Igorja Decraena. Tretji Remi Cavagna je zaostal za 42 sekund.

Slovenci smo največ pričakovali od Davida Pera, ki je v zadnjem času odlično pripravljen. A mladincu Adrie Mobila tokrat ni šlo vse po načrtih. Zaostal je za minuto in 52 sekund in zasedel 28. mesto. »Enostavno mi ni šlo. Ni bilo prave svežine v nogah. Sicer sem celotno traso prekolesaril v enakomernem ritmu, a nisem imel moči za pospeševanje, « je po dirki dejal David Per.

Cimprič: Več specialnega treninga
»Mislim, da bi za tako traso David potreboval več specialnega hitrega treninga, toda sedaj nimamo več kaj spremeniti. Sicer je v nedeljo zmagovalno zaključil z močno etapno dirko v Avstriji, a mogoče zaradi tega tudi izgubil nekaj svežine. Seveda pa pričakujemo, da bo vrhunski na cestni dirki. Dejstvo pa je tudi, da kronometer postaja vse bolj disciplina specialistov, « pa je dogajanje komentiral selektor mladincev Andrej Cimprič. Blaž Šuštar je bil 31., Jon Božič pa 32.

V pričakovanju treh mlajših članov
S kronometrom so opravile tudi mlajše članice, kjer nismo imeli slovenske predstavnice. Evropska prvakinja je postala Ukrajinka Hana Solovejeva. Progo je premagala v 28 minutah in 38 sekundah. In to s povprečno hitrostjo 46,94 km/h. Rossella Ratto na drugem mestu je zaostala za minuto in 35 sekund. Tretja je bila Ksenija Dobrinina, ki je tudi zadnja kolesarka, ki je zaostala za manj kot dve minuti.

V petek bo na sporedu posamična vožnja na čas za mlajše člane, na kateri bodo nastopili med drugimi nastopiti tudi trije slovenski predstavniki, in sicer Jan Polanc, Luka Pibernik in Marko Pavlič.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ