Slavili pri MTN Qhubeki

Slavili pri MTN Qhubeki
31.08.2015 AVTOR: D. Z.
Kristian Sbaragli je dobil zadnjo etapo pred prvim dnem počitka na dirki po Španiji. John Degenkolb spet brez zmage.

Pred prvim prostim dnem so morali kolesarji na dirki po Španiji premagati 146 kilometrov dolgo preizkušnjo od Valencie do Castellona. Tudi ta ni bila ravninska. Na 29 kilometru je bil vrh vzpona tretje kategorije Puerto del Oronet. Po 130 kilometrih dirkanja pa so kolesarji prišli še na vrh vzpona druge kategorije na Alto del Desierto de las Palmas. Sledil je še spust in krajši ravninski del do cilja. Tokrat smo pričakovali boj med ubežniki in hitrimi kolesarji, ki lahko zdržijo tudi krajše, a vsekakor ne lahke vzpone. Tudi ta etapa je bila izjemno hitra od samega začetka. Videli smo številne napade, do pobega dneva pa je prišlo po šele 25 kilometrih, na prej omenjenem prvem kategoriziranem vzponu. V ospredju se je izoblikovala skupina okrog 40 kolesarjev.

To so bili Dario Cataldo, Matteo Montaguti, Sergio Henao, Carlos Verona, Riccardo Zoidl, Tiago Machado, Daniel Navarro, Peter Velits, Lawson Craddock, Rub én Plaza, Martijn Keizer, Luis León Sánchez, Larry Warbasse, Imanol Erviti, David Arroyo, Natnael Berhane, Jurgen Van den Broeck, Romain Hardy, Tsgabu Grmay, Andrey Amador, Pello Bilbao, Edvard Vorganov, Carlos Quintero, Maxime Monfort, Ian Boswell, Salvatore Puccio, Benjamin King, Kenny Elissonde, Stephen Cummings, Cameron Meyer, Amael Moinard, George Bennett, Darwin Atapuma, Ángel Madrazo, Mickael Cherel, Davide Villella, Rodolfo Torres, Johannes Frohlinger, Jér ôme Cousin in Jay McCarthy.

Kljub vsemu si ta skupina ni privozila več kot dobre minute prednosti. Seveda so morali nekateri kolesarji počakati svoje kapetane. Sledil je drugi in obenem zadnji kategorizirani vzpon. Tam so napadli De Marchi, Sicard, Elissonde, tik za njimi pa še Coppel. Med favoriti na vzponu ni prišlo do sprememb. Tom Dumoulin je kot vodilni v skupnem seštevku imel vse pod nadzorom. V spustu proti cilju so imeli De Marchi, Sicard in Elissonde pol minute prednosti pred glavnino z najboljšimi. Sledil je zaključni ravninski del. Jasno je bilo, da ubežniki prednosti ne bodo mogli zadržati. V ozadju pa so se ekipe, ki so še imele sprinterje v igri poskušale organizirati. Pravega vlaka v samem zaključku ni bilo. Prvi je sprint začel Sande, a najboljši sprint je izpeljal Kristian Sbaragli. Italijan je ekipi MTN Qhubeka priboril prestižno zmago. Najhitrejši sprint je sice prikazal John Degenkolb, ki je v zaključku pridobival, a je to bilo prepozno. Dovolj pa za drugo mesto. Tretji je bil Jose Joaquin Rojas. Najboljši v skupnem seštevku so se vsi pripeljali v največji skupini, medtem ko je odstopil mladi Caleb Ewan. Pred kolesarji je zdaj prvi prost dan.

Dirka po Španiji, skupni vrstni red
1. Tom Dumoulin (Niz) Team Giant-Alpecin 38:34:56
2. Joaquim Rodriguez (Špa) Team Katjuša 0:57
3. Esteban Chaves (Kol) Orica GreenEdge 0:59
4. Nicolas Roche (Irl) Team Sky 1:07
5. Fabio Aru (Ita) Astana Pro Team 1:13
6. Alejandro Valverde (Špa) Movistar Team 1:17
7. Nairo Quintana (Kol) Movistar Team
8. Christopher Froome (VB) Team Sky 1:18
9. Rafal Majka (Pol) Tinkoff-Saxo 1:47
10. Domenico Pozzovivo (Ita) AG2R La Mondiale 1:52
11. Mikel Nieve (Špa) Team Sky 2:17
12. Louis Meintjes (Jar) MTN - Qhubeka 2:25
13. Daniel Moreno Fernandez (Špa) Team Katjuša 2:26
14. Gianluca Brambilla (Ita) Etixx - Quick-Step 3:46
15. Samuel Sanchez (Špa) BMC Racing Team 4:04
16. Bart De Clercq (Bel) Lotto Soudal 4:28
17. Andre Cardoso (Por) Cannondale-Garmin Pro Cycling Team 4:43
18. Romain Sicard (Fra) Team Europcar 4:47
19. Daniel Navarro (Špa) Cofidis, Solutions Credits 5:07
20. Fabrice Jeandesboz (Fra) Team Europcar 5:26
21. Stéphane Rossetto (Fra) Cofidis, Solutions Credits 6:00
124. Luka Mezgec (Slo) Giant Alpecin

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ