Slavnik ponovno navdušil gorsko kolesarske navdušence

Slavnik ponovno navdušil gorsko kolesarske navdušence
17.06.2019 AVTOR: Uredništvo

3. gorsko kolesarskega maratona MTB Slavnik se je udeležilo več kot 400 kolesarjev, ki so v prečudovitem vremenu uživali na privlačnih trasah v neokrnjeni naravi.

Na osrednjem prizorišču v Hrpeljah so se jim pridružili tudi številni kolesarski navijači in obiskovalci. Spremljevalni program jih je razvajal z vonjavami okusnega golaža in drugih lokalnih dobrot, dobro glasbo in pestrim odrskim dogajanjem. Na stojnicah so se predstavili številni mikropivovarji ter lokalna društva s svojo ponudbo.

Tokrat so se kolesarji preizkusili na 81-, 50-, 29- in letos prvič tudi na družinski 7-kilometrski razdalji. Zmagovalca najdaljše trase Medved, Diego Cargnelutti (3:29:43) in Špela Škrajnar (5:13:46) sta postala kralj in kraljica Slavnika. Najhitrejša na srednje dolgi trasi Volk sta bila Tomaž Čefuta (2:11:52) in Patrizia Romanello (2:46:03), ki sta si prikolesarila naziv princa in princese Slavnika, Luka Tavčar (00:58:47) in Patrizia Romanello (01:19:02), ki sta najhitreje dosegla vrh Slavnika, pa sta prejela posebno nagrado Tumove koče in si tako prislužila pikčasto majico. Na krajši trasi Ris sta bila prva Tine Zupan (1:15:32) in Martina Erjavec (1:35:28). Seveda so se v svojih kolesarskih spretnostih preizkusili tudi najmlajši, ki so zmagovalno odpeljali zelo razgibano traso na poligonu Mini MTB maratona in poleg medalje osvojili sladoledno nagrado.

Rezultati MTB Slavnik 2019
Zasluga za tako uspešno prireditev gre seveda nepogrešljivim prostovoljcem PDG Materija, bobnarju Ajku, fotografom, ponudnikom, občinama gostiteljicama Občini Hrpelje-Kozina in Mestni občini Koper ter seveda večjim in manjšim pokroviteljem - Hotel & Casino Resort Admiral, Trgo ABC, Adriatic Slovenica, Plama-pur, RCM, Garmin, ARC, Provia, Sandiline, Segafredo, Škerjanc, 3dFeniks, EJ!, ter medijskim pokroviteljem RTV Slovenija in Radio Koper.
Tako organizatorji kot tudi udeleženci že komaj čakajo naslednjo izvedbo kolesarskega maratona MTB Slavnik, ki bo organiziran na tradicionalen pomladni termin, v nedeljo, 10. maja 2020.
Značke: Gorsko
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ