SLOADO: Štiriletna prepoved nastopanja

SLOADO: Štiriletna prepoved nastopanja
20.10.2016 AVTOR: D. Z.
SLOADO: Štiri leta izločitve iz športa in diskvalifikacija rezultata na tekmovanju 24.9.2016 in vseh rezultatov doseženih po tem dnevu.

S sporočilom za javnost so se v primeru Igorja Kopšeta oglasili tudi pri Slovenski antidoping organizaciji. Sporočili so, da so na podlagi člena 41,1 Pravilnika Igorja Kopšeta za štiri leta izločili iz športa. Obenem so mu odvzeli rezultat, ki ga je dosegel 24. septembra. Med drugim so v izjavi za javnost zapisali:

Igor Kopše je bil na tekmi “Atterbiker – King of the Lake ” v mestu Schorling am Attersee v Avstriji, dne 24.9.2016 na podlagi načrta testiranja avstrijske protidopinške agencije (NADA Austria) na doping kontroli izbran za odvzem urinskega vzorca, ki ga je brez tehtne obrazložitve zavrnil, kar predstavlja kršitev protidopinških pravil (7.3 člena Pravilnika in 2.3. Svetovni protidopinški kodeks).

Ker je bil kršitve protidopinških pravil na tekmovanju v Avstriji obdolžen slovenski kolesar z izdano slovensko licenco, je upravljanje z rezultati prevzela SLOADO na predlog NADA Austrie in ob soglasju Mednarodne kolesarske zveze (UCI). Športnik Igor Kopše je na podlagi 32. člena Pravilnika uporabil svojo pravico in se s pisnim priznanjem odpovedal obravnavi pred disciplinsko komisijo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ