SloEnduro 2015 z enajstimi dirkami v dveh okusih

SloEnduro 2015 z enajstimi dirkami v dveh okusih
06.01.2015 AVTOR: Švigelj Uroš
Enduro je v polnem razmahu in serija SloEnduro bo trajala kar pol leta in se od aprila do oktobra selila od od Italije do Hrvaške. V Sloveniji se bo odvilo kar devet dirk od katerih bo dobra polovica štela (tudi) za lestvico 4Fun.

Dirke SloEnduro 2015:
11./12. april: Enduro 3 Camini, Trst (ITA)
16./17. maj: Enduro Cerkno, Cerkno (SLO)
27./28. junij: Enduro Bovec, Bovec (SLO)
24.-26. julij: Black Hole Enduro, Prevalje (SLO)
5.-6. september: Kamplc Enduro, Ajdovščina (SLO)
17.-18. oktober: Enduro Grožnjan, Grožnjan (CRO)

Dirke 4Fun SloEnduro 2015:
18. april: Enduro Kamnik, Kamnik (SLO)
2. maj:  Enduro Krokar, Dobrna (SLO)
30. maj: Enduro Krvavec, Krvavec (SLO)
1. avgust: Enduro Areh, Maribor (SLO)
20. september: Enduro Kranjska, Kranjska Gora (SLO)

Več na: www.sloenduro.com

V sezoni 2015 bo serija SloEnduro stopila stopničko višje in (zaradi števila prireditev) razdelila tekmovanja na dva nivoja. Dobra volja na dirkah se je čutila na vsakem koraku in organizatorji niso bili presenečeni nad velikim interesom in prijavo novih prireditev. Organizatorji so izkoristili zagon, serije pa tudi niso želeli omejiti na le nekaj dirk. Zato so prireditve razdelili na dve ravni: eno, ki se striktno drži tekmovalnih pravil in drugo, ki ponuja organizatorjem malce več svobode. Slednja nova serija 4Fun bo imela v koledarju nove dirke in nekaj lažjih in krajših iz pretekle sezone. Točkovanje bo povezano in točke SloEndura bo mož zbirati na vseh dirkah.


Zbiranje točk na enajstih prizoriščih ¸
 

Serija 4Fun bo del SloEndura in reducirano število točk bo štelo tudi za skupno razvrstitev v seriji SloEnduro. Seveda bi vodeno tudi posebno točkovanje serije 4Fun. Tako bodo dirke prepletene med seboj. Podrobnosti o načinu točkovanja bodo objavljene in vnesene v nove pravilnike. Nova sezona enajstih dirk bo torej razdeljena na podserijo SloEnduro s šestimi dirkami in podserijo 4Fun s petimi lažjimi in krajšimi dirkami.
 

Dolga sezona endura bo segla preko meja


Sezona 2015 bo ponovno razpotegnjena skozi šest mesecev tekmovanj. Začela se bo sredi aprila na dirki Enduro 3 Camini v okolici Trsta. Naslednja priložnost bo mesec dni kasneje, ko bo na sporedu Enduro Cerkno, kateremu bo sledil nekoliko daljši premor. Počakati bo potrebno do konca junija na Soča Outdoor Festival, ki seli dirko iz Tolmina v Bovec. Najboljša dirka prvih dveh sezon SloEndura: Black Hole Enduro, se bo odvila konec julija. Prvi vikend septembra se akcija seli na klasično prizorišče slovenskega endura – Bike Park Javornik, kjer bodo organizatorji izpeljali že šesti Kamplc Enduro. Nato pa sledi pa mesec in pol časa za pripravo na finale, ki ga bodo že drugič zapored gostili v Grožnjanu.

SloEnduro 4Fun
 

Morda se zdijo predahi med dirkami veliki, a za najbolj zagnane bodo dirke serije 4Fun temeljito zapolnile dogajanje, obenem pa bodo ponudil lovljenje točk serije, kadar stvari na SloEnduro dirkah ne bodo šle po načrtu. Že teden dni po tekmi v Trstu, se bo merilo moči in pogum nad Kamnikom, naslednjič pa na novi lokaciji, nad Dobrno, kjer bo med prvomajskimi prazniki na sporedu Enduro Krokar. Na pragu poletja bo na sporedu nova preizkušnja na Krvavcu. Na Pohorje vas vabijo organizatorji Endura Areh na prvi avgustovski dan. Zadnja dirka serije 4Fun bo na stari lokaciji, a novem prizorišču, v Kranjski Gori, ki bo na sporedu 20. septembra.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ