Slovenca daleč zadaj, Avstralec najboljši! Jani Brajkovič odpovedal nastop v kronometru!

Slovenca daleč zadaj, Avstralec najboljši! Jani Brajkovič odpovedal nastop v kronometru!
23.09.2013 AVTOR: D. Z.
Svetovni prvak v vožnji na čas v kategoriji do 23 let je postal Avstralec Damien Howson. Slovenca v ozadju, med člani bo v sredo nastopil samo Kristjan Koren.

Na svetovnem prvenstvu so v ponedeljek nastopale mladinke in mlajši člani. Med mladinkami je 16 kilometrov dolgo progo najhitreje premagala Francozinja Everine Eraud, ki je za zmago potrebovala 22 minut in 43 sekund. Natančno tri sekunde hitreje od Alexandre Nicholls in osem sekund hitreje od Alexandre Manly.

Slovenci predstavnice v tej kategoriji nismo imeli, zato pa smo lahko stiskali pesti za dva predstavnika v kategoriji do 23 let. Ti so morali premagati za to kategorijo zelo dolgo preizkušnjo. Proga je merila več kot 43 km. Trasa je bila bolj ali manj ravninska in zato zelo hitra.

Najhitreje je s progo opravil Avstralec Damien Howson, ki je postavil čas 49 minut in 50 sekund. Drugi Yoann Paillot je za njim zaostal za 57 sekund, tretji Lasse Norman Hansen pa za minuto in deset sekund. Lanski mladinski svetovno podprvak Matej Mohorič je z zaostankom petih minut in 53 sekund zasedel 55. mesto, 20 sekund počasneje in dve mesti slabše pa je preizkušnjo končal Mark Džamastagič.

Sicer pa so iz Firenc sporočili, da se je nastopu na posamični vožnji na čas v članski kategoriji odpovedal Jani Brajkovič. Ta je nastopil na nedeljskem ekipnem kronometru, kjer je branil barve Astane. Zdaj se želi povsem posvetiti nedeljski cestni preizkušnji. V sredo bo tako med člani nastopil zgolj Kristjan Koren.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ