Slovenca ob zvezdnikih: Grega Bole 3., Jan Polanc 9.

Slovenca ob zvezdnikih: Grega Bole 3., Jan Polanc 9.
19.10.2014 AVTOR: D. Z.
Na prestižni dirki na Japonskem je Grega Bole osvojil 3. mesto, Jan Polanc pa je bil 9. Pred njima zgolj zvezdniki iz največjih moštev.

Za mnoge World Tour ekipe in tudi ekipe s prokintinentalno in kontinentalno licenco enodnevna dirka na Japonskem predstavlja zaključek tekmovalne sezone. Govorimo o dirki ekstra kategorije v mestu Utsunomiya. Zadnja priložnost za dokazovanje, torej.

Kolesarji so morali premagati 151 kilometrov. Najprej so morali premagati deset krogov, dolgih 10,3 km. Sledil pa je še zaključni, 14,1 km dolg krog. Kljub vsemu so se kolesarji v sprintu udarili za zmago. Najhitrejši je bil član moštva Garmin Sharp Nathan Haas, ki je premagal Edvalda Boassona Hagna.

Norvežan se je tako na lep način poslovil od moštva Sky, saj bo v naslednji sezoni član ekipe MTN Qhubeka. In odlično tretje mesto je tokrat zasedel Grega Bole, sicer član moštva Vini Fantini Nippo De Rosa. Sledili so Valgren, Arredondo, Conti, Formolo, Moser. Odlično deveto mesto pa je zasedel Jan Polanc, sicer član Lampreja Meride.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ