Slovenca postavljata nove mejnike

Slovenca postavljata nove mejnike
04.11.2019 AVTOR: DZ, vir: Erik Rosenstein / facebook

Ekstremna oziroma ultra kolesarja Marko Baloh in Erik Rosenstein sta v ZDA postala svetovna prvaka. Vsak v svoji kategoriji in vsak v svoji "razdalji".

V teh dneh je v Borrego Springsu v ZDA potekalo svetovno prvenstvo za ultra kolesarje. Govorimo o prvenstvo v šest, 12 in 24-urni posamični vožnji na čas. Borrego Springs je že znano mesto za kolesarje v tej zares ekstremni disciplini. Letos sta se tja podala kar dva Slovenca, ki sta se pridružila več kot dvesto nastopajočim. Marko Baloh je nastopil na 24-urni preizkušnji.

Absolutni zmagovalec je postal Andy Jackson. Baloh je bil v absolutni konkurenci tretji, v kategoriji od 50 do 59 let pa je ubranil naslov svetovnega prvaka. Prevozil je nekaj več kot 790 kilometrov. Odličen je bil tudi Erik Rosenstein. Nastopil je na pol krajši razdalji, torej v 12-urni preizkušnji. Prevoziti mu je uspelo nekaj več kot štiristo kilometrov. To je bilo dovolj za drugo mesto v absolutni konkurenci in za naslov svetovnega prvaka v konkurenci od 40 do 49 let. Čestitke obema!

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ