Slovencem se bo pridružil še Adam Yates

Slovencem se bo pridružil še Adam Yates
20.09.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

UAE Team Emirates. Ekipa, v kateri vozita Tadej Pogačar in Jan Polanc, naslednje leto pa bo tam še Domen Novak bo v naslednji sezoni vsekakor še močnejša. Prihaja Adam Yates.

"Resnično se veselim prestopa v UAE Team Emirates. Videl sem, kako se ekipa v zadnjih letih razvija. Priložnosti pa nisem mogel zavrniti," je v uradni izjavi za javnost dejal Adam Yates, ki letos še kolesari za Ineos Grenadiers. Podpisal je triletno pogodbo, Tadeja Pogačarja pa je najresneje ogrožal na dirki UAE Tour.

"Čutim, da se približujem svojim najboljšim letom za kolesarja in ekipa bo dobila mojo najboljšo izvedbo. Veselim se, da bom lahko kolesaril s številnimi vrhunskimi kolesarji in bom lahko ekipi pomagal postati številka ena na svetu." Adam Yates je prvih sedem let profesionalne kariere preživel v moštvu BikeExchange Jayco. Tam mu je družbo delal brat dvojček Simon Yates, ki ostaja v avstralski ekipi, medtem ko je bil Adam od leta 2021 član britanskega moštva Ineos Grenadiers.

Letos je bil drugi na UAE Touru, četrti na dirki Pariz-Nica, dobil pa je dirko po Nemčiji. "Veselimo se prihoda Adama Yatesa. Sposoben je zmagovati in dosegati vrhunske rezultate na številnih različnih dirkah. Dokazal je, da je zanesljiv kolesar," je dejal glavni mož ekipe UAE Mauro Gianetti: "Vemo, da je odličen kolesar in verjamemo, da se bo odlično ujel v našo strukturo, saj poskušamo še ojačati ekipo za prihodnje sezone."

Ineos bo očitno po Richardu Carapazu izgubil še enega kolesarja za etapne dirke. Po vsej verjetnosti pa se bo po padcu na začetku sezone med najboljše vrnil Egan Bernal, ki je že pričel z dirkanjem. Letos je Geraint Thomas na dirki po Franciji pokazal, da je še lahko konkurenčen. So se pa pri Ineosu očitno odločili, da se okrepijo z mladimi kolesarji.

Izkazal se je Carlos Rodriguez, prihajata Thymen Arensman in Leo Hayter, vse boljši postajajo Tom Pidcock, Luke Plapp in Ethan Hayter. Na drugi strani je tudi UAE vse močnejši. Yates je že četrta močna okrepitev pred sezono 2023. Pogodbo je z ekipo že podpisal tudi Domen Novak, omenimo še Tima Wellensa in Felixa Grobschartnerja. Ekipo bo zapustil nekdanji svetovni prvak Rui Costa, pogodbe pa so podaljšali Rafal Majka, Brandon McNulty in mladi zvezdnik Juan Ayuso.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ