Slovenci čez vikend ...

Slovenci čez vikend ...
28.07.2017 AVTOR: D. Z.
Ta vikend bosta na sporedu dve dirki World Toura. Najprej klasika San Sebastian, potem pa se bo začela še dirka po Poljski. Povsod lepo število Slovencev!

Štirje Slovenci v San Sebastianu
Najprej pa o 37. klasiki San Sebastian, ki bo na sporedu 29. julija. Govorimo o nadvse zahtevni preizkušnji, ki spada v World Tour.

Start in cilj je v San Sebastianu. Tu velikokrat do izraza pridejo kolesarji, ki so nedavno končali dirko po Franciji. Zmago bo branil Bauke Mollema, pred njim pa so dirko med drugim dobili Adam Yates, Valverde, Gallopin, Sanchez, Gilbert, Kreuziger, Garate … Lani je Mollema premagal Gallopina in Valverdeja.

Prav slednji se lahko pohvali s tem, da je na dirki najuspešnejši, saj jo je dobil že dvakrat. Po dvakrat pa je bil tudi drugi in tretji. Jalabert jo je dobil dvakrat, Sanchez pa tudi. Letos bodo na startu štirje Slovenci. Primož Roglič, Jan Polanc, Jani Brajkovič in Luka Pibernik. Vsekakor pa je to dirka, na kateri priložnosti iščejo predvsem kolesarji, ki se odlično peljejo na vzpone.

Dirka po Poljski
In potem je tu še etapna dirka po Poljski, ki se ravno tako začen v soboto. Tu prave ravninske etape praktično ni, vse etape so razgibane, zadnja sedma pa je gorska. Letos kronometra ne bo na sporedu. Vse skupaj se začne z etapo s startom in ciljem v Krakovu. Zadnja etapa bo na sporedu 4. avgusta.

Cilj pa bo na Bukowini Tatrzanski. Najdaljša bo četrta etapa. Kolesarji bodo morali premagati kar 238 kilometrov. Lani je dirko dobil Tim Wellens, predlani pa Ion Izagirre, ki se lahko pohvali, da je najuspešnejši kolesar na tej preizkušnji. Poleg zmage ima namreč še dve drugi mesti. Leta 2014 je dirko kot zadnji domačin dobil Rafal Majka, ki je po grdem padcu na Touru potrdil nastop na letošnji preizkušnji.

Med zvezdniki, ki bodo tu nastopili so še Rohan Dennis, Vincenzo Nibali, Peter Sagan, Tejay Van Garderen, Niki Netrpstra, Samuel Sanchez, Caleb Ewan, Adam Yates, Wout Poels, Wilco Kelderman, Luis Leon Sanchez, Ilnur Zakarin, Sacha Modolo … Pesti bomo lahko stikali tudi za lepo število Slovencev.

Nekateri med njimi se vračajo po tekmovalnem premoru. Luka Mezgec bo pilil formo za evropsko prvenstvo. Simon Špilak pa se vrača po tekmovalnem premoru, potem ko je prepričljivo dobil dirko po Švici. Sploh prvič bo na tej dirki nastopil Kristijan Koren. Za UAE Team Emirates pa bo vozil Matej Mohorič. V dresu bahrajnske Meride bo nastopal Domen Novakm za domči CCC Sprand Polkowice pa bo dirkal Jan Tratnik. V nedeljo bo na sporedu tudi dirka Prudential RideLondon Surrey Classic. Gre za World Tour dirko, na kateri bo nastopil Marko Kump.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ