Slovenci Dominirali Unior DH Cup Lošinj

Slovenci Dominirali Unior DH Cup Lošinj
12.05.2019 AVTOR: Jure Klančar Foto: Urban Cerjak

Šest od sedmih katagorij s slovenskim zmagovalcem, Žabjek prvi

Downhill sezona se je ta vikend nadaljevala na slavni DH progi pri Velem Lošinju s prvim krogom Unior Downhill Pokala. Tako kot v Kranjski Gori so organizatorji (AK Lošinj in MTB Trbovlje) zaradi slabe napovedi finale prestavili na soboto ter tako zagotovili suhe pogoje na skalnati progi. Organizatorji so zaradi logistike izpustili del proge, ki poteka med hišami, tako da je bila proga kratka, vendar nič manj tehnična.

Žabjek daleč pred konkurenco

V moškem finalu je daleč najhitrejši čas 1m 52s postavil Jure Žabjek (Unior-Devinci) s sedmimi sekundami prednosti pred drugouvrščenim Felixom Bauerom. Na tretje mesto se je uvrstil Francoz Romain Payet (ACPR), medtem ko je Rudi Pintar (Sinter Brakes) osvojil četrto mesto.



V U19 kategoriji (pod 19 let) je prvo mesto osvojil novopečeni evropski podprvak Žan Gomilšček (Sinter brakes) s tremi sekundami prednosti pred drugouvrščenim ekipnim kolegom Markom Niemizom (Sinter Brakes).

V kategoriji U17 je slavil Gal Jevšenjak Kodrič (Rajd LJ), medtem ko je edino zmago za Hrvaško priboril Frane Medič (Biciklistički Klub Crikvenica) v kategoriji U15.

K slovenskim zmagam sta pripomogla tudi Gašper Jereb (ŠKTD Avče) ter Andreas Vidovič (DH Visit Pohorje) z zmagami v kategorijah masterjev in amaterjev.

Celotne rezultate najdete TUKAJ.

Po prvi tekmi na Lošinju tekmovalce naslednji vikend čakajo še štiri tekme, naslednja že čez teden dni v Mariboru sledijo pa še DH Javor pri Trbovljah, DH Sorica ter zaključna tekma v Cerknem.

Več o tekmovanju si lahko preberete na:www.uniordownhillcup.com



Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ