Slovenci kot najboljša reprezentanca na Avenir

Slovenci kot najboljša reprezentanca na Avenir
14.08.2018 AVTOR: DZ

Slovenska reprezentanca mlajših članov se odpravlja na prestižno, že 55. dirko Tour de l’Avenir. Slovenci so trenutno vodilni v Pokalu narodov, pred njimi pa najtežja dirka.

Tadej Pogačar, Nik Čemažar, Jaka Primožič, Izidor Penko, Žiga Horvat in Žiga Jerman. To je šesterica kolesarjev, ki so letos že praktično stalni člani reprezentance do 23 let. Ta se rahlo spreminja iz dirke v dirko glede na traso, a glavna imena ostajajo. In letos so fantje spet izjemni. Spet se kosajo z največjimi kolesarskimi velesilami. Gre pa predvsem za zelo mlade fante v tej kategoriji. Štirje imajo vsega 19 let. Pred njimi pa je vsekakor velik izziv.

Kot vodilna reprezentanca odhajajo na prestižno dirko Tour de l’Avenir. Na tej dirki lahko nastopajo tudi kolesarji, ki sicer že dirkajo med elito. V dresu kolumbijske reprezentance bo tako dirkal tudi Ivan Ramiro Sosa, sicer član moštva Androni Giocattoli Sidermec, ki je pred dnevi dobil dirko po Burgosu. Tam je premagal zvezdnike, kot so Miguel Angel Lopez, De La Cruz, Anton, Henao, Meintjes, Elissonde … Letošnja desetdnevna dirka Tour de l’Avenir se bo začela 17. avgusta v Grand Champu.

Prek Bretanije bodo kolesarji prišli v Alpe, kjer se bo dirka v zadnjih dneh odločala. Cilj zadnje etape bo na vzponu Sant Colomban des Villards. Ena izmed težjih preizkušenj bo vsekakor tudi ekipni kronometer s startom in ciljem v Orelansu. Ta bo dolg 20,2 km. Dirko so v preteklosti dobili kolesarji, kot so Egan Bernal, David Gaudu, Miguel Angel Lopez, Warren Barguil, Esteban Chaves, Nairo Quintana, Bauke Mollema, Denis Menčov, Miguel Indurain, Greg Lemond, Felice Gimondi …

Slovenci so kot vodilna reprezentanca v Pokalu narodov zbrali 73 točk in bodo zdaj branili vsega tri točke prednosti pred Italijani. Tretji so Francozi z 59 točkami. Obeta se zanimivo dirkanje in prav zanimivo bo videti, v kakšni formi je Pogačar, ki je letos dirko po Sloveniji končal na četrtem mestu. Dirko bo prenašal tudi Eurosport.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ