Slovenci na najvišjih mestih prvega dne Mitas 4Islands

Slovenci na najvišjih mestih prvega dne Mitas 4Islands
09.04.2019 AVTOR: Jure Klančar Foto: 4Islands

Peter Vesel vodi, v ostalih kategorija tudi visoke slovenske uvrstitve.


Legendarna tekma Mitas 4Islands, ki dvojice tekmovalcev v petih etapah popelje po otokih Kvarnerja se je danes pričela s prologom, ki je določil štartna mesta za jutrijšno prvo etapo. 13-kilometrski prolog s 300m vzpona je potekal na Krku v okolici Baške, kjer so se tekmovalci spopadli s kamnitimi spusti ter eksplozivnimi vzponi.

Slovenci v ospredju

Peter Vesel je bil z ekipnim kolegom Dammom Thorstenom (Keindl Sport) v kategoriji Men GrandMasters prvi s kar minuto in pol prednosti pred drugouvrščeno dvojico slovencec Kurenta in Premrla (Tancacoaching-Energijateam). V kategoriji Masters je španski duo iz Orbea Factory Team dosegel prvo mesto pred drugouvrščenim Boštjanom Brelihom in Robertom Blaznikom (MBK Črni Vrh).

Med ženskami sta slavili Cemile Trommer ter Karen Brouwer (Focus Rapiro Racing) pred Lauro Turpijn ter Kristen Achten (Kona LTD team).

V moški konkurenci je slavil Češki duo Adela in Škarnitzla (Team Mitas CZE 1) z 12 sekundami pred nemško ekipo Team Bulls. Najbolje uvrščeni slovenski duo sta bila Gregor Dimic in David Ivartnik (Tancacoaching-Energijateam) na 11. mestu.

Še en odličen slovenski rezultat sta dosegla Vita Movrin in Mitja Tancik (Tancacoaching-Energijateam) z drugim mestom za češkim duom Kanera-Prudkova (GHOST team) v kategoriji MIX (mešani pari).

O svojih dosežkih so povedali:

David Ivartnik: »Današnji prolog je za nama(i), z Gregijem sva odvozila precej solidno, po startu sem naju povedel po ravnini in na klanec, kjer sem držal malce prehiter tempo, kar me je na zadnji klanec upočasnilo, vendar je moj partner lepo tempiral tempo do cilja. Zadnjo minuto nisva hranila svojih moči in v cilj prišla s časom 30minut in 47 sekund, kar je zadostovalo za 11. mesto. Z jutrišnjim dnem se začne pravo dirkanje, česar se veselim, še posebej ob tako izvrstnem partnerju kot je Gregor«

Marko Balantič: »To je moj prvi 4 islands, in prva pet dnevna dirka sploh. Zelja je v meni tlela Že nekaj let kar me je pripeljalo tudi do sodelovanja z Mitjem, in Tancacoachingom. Priprave na dirko so potekale po začrtanem planu, z obilo odrekanja in trdega dela poleg vseh službenih in družinskih obveznosti. Današnji prolog sva s partnerjem Jakobom Smolnikarjem startala odločno, in vso dirko zelo dobro sodelovala. Z današnjim dnem sem zelo zadovoljen, in se veselim prihajajočih etap.«

Vita Movrin: Prolog na 4 otokih je zaključen. Z Mitjem, ki me je odlično vodil sva končala na drugem mestu s pet sekundnim zaostankom za vodilnimi.
Led je prebit in zelo sem vesela, da sem dobila priložnost nastopit z Mitjem, ki je
najverjetneje eden izmed najbolj izkušenih kolesarjev na tej dirki. Jaz kot novinka na 4Islands si ne bi mogla želeti boljšega partnerja.
Vzdušje v ekipi je izjemno in kljub manjšim težavicam s kombijem se imamo super.
Jutri bo verjetno deževen dan, kar pa bomo seveda poizkusili obrniti nam v prid.

Celotne rezultate najdete TUKAJ.



Prva etapa ostaja na Krku

Že jutri se bodo tekmovalci spopadli s prvo etapo, ki jih bo popeljala od Baške do Krka. Ta 72-kilometrska etapa bo s 1750m vzpona ter izjemno zahtevnim kamnitim terenom značilnim za kvarnerske otoke izziv tako za udeležence, kot opremo. V naslednjih dneh tekmovalce pričakujejo še štiri etape, vsaka na drugem otoku s skupaj okoli 300 kilometri ter več kot 5000 metri vzpona.


Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ