Slovenci pred evropskim izzivom. Začenjajo mladinci, v nedeljo najboljši! Ženske v Nemčiji!

Slovenci pred evropskim izzivom. Začenjajo mladinci, v nedeljo najboljši! Ženske v Nemčiji!
18.07.2013 AVTOR: D. Z.
Na Češkem bo od 18. do 21. julija EP za mlajše člane, mladince in ženske kategorije. Slovenija bo imela 16 predstavnikov in eno predstavnico. Najprej kronometer mladincev.

Program evropskega prvenstva:
Četrtek, 18. julij:
11.00 h: Mladinci, kronometer (23,5 km): David Per, Jon Božič in Blaž Šuštar
15.30 h: Ženske, kronometer (23,5 km): Slovenija nima predstavnice

Petek, 19. julij:
11.00 h: Mladinke, kronometer (18 km): Slovenija nima predstavnice
15.30 h: Mlajši člani, kronometer (23 km): Jan Polanc, Luka Pibernik in Marko Pavlič

Sobota, 20. julij:
9.30 h: Mladinci, cestna dirka (126 km): David Per, Domen Novak, Matic Kolar Šafarič, Žiga Ručigaj, Kristjan Kumar, Gašper Katrašnik in Matic Veber.
13.00 h: Mlajše članice, cestna dirka (126 km): Urška Kalan

Nedelja, 21. julij
10.00 h: Mlajši člani, cestna dirka (165 km): Jan Polanc, Luka Pibernik, Jaka Bostner, Marko Pavlič, Simon Pavlin, Pavel Gorenc in Andrej Rajšp.
13.00 Mladinke, cestna dirka: Slovenija nima predstavnice

Najprej kronometer mladincev
Ob 11. uri se bodo s progo najprej spopadli mladinci. Kot je to na največjih tekmovanjih že običajno, so najprej na sporedu vožnje na čas. In mladince čaka 23 kilometrov dolga preizkušnja, na kateri bodo nastopili trije slovenski predstavniki.

Na ravninski in zelo hitri progi – kolesarji bodo morali premagati vsega skupaj 156 metrov nadmorske višine – lahko največ pričakujemo od trenutno zelo dobro pripravljenega Davida Pera. Ob njem bosta nastopila še Jon Božič in Blaž Šuštar.

Jan Polanc se poslavlja od kategorije mlajših članov
V petek bomo lahko stiskali pesti za tri mlajše člane. Z dobrim rezultatom bi se od te kategorije – s 1. avgustom postane član Pro Tour ekipe Lampre Merida – rad poslovil Jan Polanc. Ob njem bosta nastopila še Luka Pibernik in Marko Pavlič.

Njihova vožnja na čas bo nekoliko težja. Gre za tehnično zahtevnejšo traso, v 23 kilometrih pa bodo morali premagati 40 metrov nadmorske višine. V soboto bo že čas za prve cestne preizkušnje.

Sedem mladincev in mlajša članica na cestni dirki
Najprej se bodo ob 9.30 uri na pot podali mladinci, kjer bomo imeli kar sedem predstavnikov. To bodo David Per, Domen Novak, Matic Kolar Šafarič, Žiga Ručigaj, Kristjan Kumar, Gašper Katrašnik in Matic Veber.

Soočili se bodo s 126 kilometrov dolgo preizkušnjo. Popoldne se bo s konkurentkami med mlajšimi članicami soočila tudi edina slovenska predstavnica Urška Kalan.

Slovenci branijo lanski naslov Jana Tratnika
V nedeljo pa bomo priča dirki mlajših članov. Lani je naslov evropskega prvaka z izjemno vožnjo osvojil Jan Tratnik. Letos ga ni več v tej kategoriji. A proga je zares izjemno zahtevna in tako bi lahko do izraza prišla junak dirke po Sloveniji Jan Polanc in državni prvak Luka Pibernik. Ob njiju bodo še Jaka Bostner, Marko Pavlič, Simon Pavlin, Pavel Gorenc in Andrej Rajšp. Dirka se bo začela ob 10. uri.

Popoldne se bodo s progo soočile še mladinke. V tej kategoriji slovenskih predstavnic nimamo. Cestne dirke bodo krožne. En krog je dolg 10,8 km. Gre za tehnično zelo zahteven krog, ki je zelo razgiban in zavit. Najdaljši klanec je dolg dva kilometra, sledi pa še en krajši, a zelo strm vzpon s tehnično zapletenim vstopom. Cilj je na vrhu klanca, tako da bodo najmočnejši imeli priložnost za dokazovanje. Mlajši člani bodo na dirki premagali kar 3200 metrov višinske razlike.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ