Slovenci pred SP: Štirje člani in zelo močni mladinci

Slovenci pred SP: Štirje člani in zelo močni mladinci
03.10.2016 AVTOR: D. Z.
Slovenska kolesarska reprezentanca se je pred odhodom na SP v Katar predstavila v Ljubljani. Kdo vse bo po kategorijah zastopal Slovenijo?

"Najboljša možna izbira "
Svetovno prvenstvo v Katarju se bo začelo to nedeljo 9. oktobra in končalo naslednjo nedeljo, torej 16. oktobra. Takrat bo na sporedu cestna vožnja za člane. Lani v ameriškem Richmondu je imela slovenska reprezentanca kar šest kolesarjev. Letos je to povsem drugače.

Selektor Gorazd Štangelj bo na cestni dirki lahko računal zgolj na tri kolesarje. Izbral je Luko Mezgeca, Grego Boleta in Luko Pibernika. “Mislim, da je to najboljša ekipa, ki bi jo lahko izbral, ” je dejal Štangelj. Več o tem, kaj je Štangelj še povedal, bomo napisali v naslednjih dneh. Kar se članskih nastopov tiče, lahko omenimo še Primoža Rogliča, ki bo v Katarju slovensko reprezentanco zastopal v vožnji na čas.

Začenjajo članice moštva BTC City Ljubljana
V tej disciplini je uspešno nastopil že na olimpijskih igrah in nedolgo nazaj tudi na evropskem prvenstvu. Štangelj je dejal, da pričakuje uvrstitev med desterico, pa čeprav Rogliču proga ne ustreza najbolj. Kaj pa ostale kategorije? Svetovno prvenstvo bodo za Slovence otvorile članice moštva BTC City Ljubljana.

Nastopile bodo namreč na ekipnem kronometru, ki bo v nedeljo, 9. oktobra. Med člani bo prav Roglič zastopal dres LottoNL Jumbo. Potem pa se začnejo nastopi v dresu reprezentance. Med članicami bomo imeli dve predstavnici. Polona Batagelj, ki s 44. mestom drži tudi najboljšo slovensko uvrstitev med žensko elito na svetovnih prvenstvih, in Urša Pintar. Vodil ju bo Gorazd Penko. V kronometru predstavnice ne bomo imeli. Martin Hvastija bo zadolžen za člane do 23 let.

Izjemni mladinci
Ti bodo nastopili v naslednji postavi: Jon Božič in in Izidor Penko bosta nastopila tako na cestni dirki kot na kronometru. Na cestni dirki pa se jima bodo pridružili še David Per ter sprinterja Gašper Katrašnik in Martin Otoničar. Tokrat odhajajo na svetovno prvenstvo tudi mladinke. Karin Penko bo nastopila tako v vožnji na čas kot na cestni dirki. Tam ji bosta družbo delali še Katja Kerpan in Hajdi Zajc.

In tu so še izjemni mladinci. Odlična ekipa, ki letos blesti na mednarodnih dirkah. Tadej Pogačar je nenazadnje dobil presižno dirko Giro della Lunigiana in potem na evropskem prvenstvu osvojil tudi bronasto medaljo. A ob sebi ima izjemne kolesarje, ki se bodo na ravninski progi morda celo bolje znašli. Vodil jih bo Andrej Cimprič, veliko pa stavi na v sprintih hitrega Žigo Jermana. Pogačarju in Jermanu se bodo pridružili še Nik Čemažar, Jaka Primožič, Martin Lavrič in Žiga Horvat. Kronometer bosta vozila Čemažar in Primožič.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ