Slovenci se zbirajo v Afriki. Prvo opravilo? Nakup čelade!

Slovenci se zbirajo v Afriki. Prvo opravilo? Nakup čelade!
22.03.2012 AVTOR: D. Z.
Bliža se Cape Epic, zahtevna etapna preizkušnja za gorske kolesarje, kjer bodo nastopali tudi trije Slovenci. Ti so zdaj že prispeli v Afriko.

"Danes smo skupaj z ekipo Rasta Team opravili lažji triurni trening," je dejal Peter Vesel, ki je tako skupaj s sotekmovalko Michelo Benzoni že pripravljen na nove podvige. Branil bo namreč lansko tretje mesto v skupnem seštevku v konkurenci mešanih dvojic. Tudi 33-letna Benzonijeva je že preizkušena gorska kolesarka iz Bergama, ki se je izkazala s 13. mestom na svetovnem prvenstvu v maratonu.

Vesel in Benzonijeva sta tako prvi trening opravila z moško dvojico Urošem Breškim in Brazilcem Leonadrom Santosom. "Med samim treningom smo opravili še nakup čelade, ki jo je Brazilec pozabil doma," je še dejal Vesel in dodal: "Danes je bilo sončno in 28 stopinj in proti večeru se nam je v hostlu pridružila še slovensko-hravška naveza." Vesel je seveda govoril o novincu na tej preizkušnji in ekstremnemu kolesarju Mitji Roku ter njegovemu sotrpinu v naslednjih dneh Tomasu Kataleniću.

foto: Luka Stanovnik

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ