Slovenci Uspešni na Evropskem Prvenstvu v Spustu

Slovenci Uspešni na Evropskem Prvenstvu v Spustu
06.05.2019 AVTOR: Jure Klančar

Monika in Žan srebrna ter Jure šesti na prašni portugalski progi.

V zadnja dva tedna je v Sloveniji in Evropi downhill sezona že v polnem zagonu. Najprej prva tekma iXS European downhill cup v Mariboru, potem svetovni pokal prav tako v Mariboru, sledil pa je še en pester vikend z drugo tekmo iXS European cup v blatni Kranjski Gori ter zaključni dogodek na Portugalskem, kjer se je odvilo Evropsko prvenstvo, na katerem so za najvišja mesta tekmovali tudi Slovenci.

Monika za las na drugem mestu

Po petem mestu na kvalifikacijah je Monika danes izboljšala uvrstitev, vendar ji ponovitev lanskoletnega uspeha ni uspela, saj je na hitrem in prašnem spustu za zmagovalko Camille Balanche zaostala za pičlih šest stotink ter tako zgrešila svoj drugi naslov evropske prvakinje. Na tretjem mestu je končala italijanska tekmovalka Veronika Widmann, ki jo je do Monike ločilo le dvanajst stotink. Izid finala je bil neverjetno tesen, saj je prve štiri tekmovalke ločilo le dobre pol sekunde. Celotne rezultate najdete TUKAJ. (Foto: Kolesarska Zveza Slovenije)Žan Gomilšček se dokazal s srebrom

V konkurenci mladincev je nastopil tudi zmagovalec lanskoletne iXS junior DH serije Žan Gomilšček, ki je uspel na zgornjem delu proge pridobiti veliko prednost, vendar ga je nekaj napak v spodnjem delu stalo zmage in ga tako postavilo na drugo mesto z nekaj sekundami zaostanka za portugalskim zmagovalcem Goncalo Bandeirom.

Jure Žabjek potrdil svojo formo s šestim mestom

V kategoriji članov je slavil Francoz Baptiste Pierron z osmimi desetinkami prednosti pred ekipnim kolegom Benoitom Coulangesom ter Avstrijcem Davidom Trummerjem. Slovenski favorit Jure Žabjek je bil zaradi večje napake v srednjem delu ob medaljo ter je pristal na končnem šestem mestu. V moški kategoriji je nastopil tudi slovenski reprezentant Miha Ivančič, ki je uspel s solidno vožnjo doseči 32. mesto. Celotne rezultate najdete TUKAJ.


Po končanem evropskem prvenstvu tekmovalci ne bodo imeli časa za oddih, saj se prihodnji vikend odpravljajo na začetek Unior Downhill Serije na Lošinju, kjer jih slovita skalnata proga že pričakuje. (Slika: Klemen Humar)


Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ