Slovenci v Sarajevu do naslova svetovnih prvakov v mešani štafeti

Slovenci v Sarajevu do naslova svetovnih prvakov v mešani štafeti
08.10.2021 AVTOR: N. Gr., foto: KZS

V okolici Sarajeva poteka amatersko svetovno prvenstvo, ki se je začelo z vožnjami na čas in ekipno štafeto. Slovenska reprezentanca konstantno kroji sam vrh na prvenstvih, tudi tokrat je bilo tako, saj je osvojila že devet odličij, tudi zlato v mešani štafeti.

Uradno prvenstvo gosti vzhodno Sarajevo, dirke pa potekajo od Ilidže do Trebevića, cestne pa se bodo zaključile na znameniti Jahorini. Začelo se je z vožnjami na čas, kjer je Slovenija vsako leto v samem vrhu, nič drugače ni bilo niti v deževni Bosni in Hercegovini, kjer so slovenski kolesarji v boju z uro na 19,2 kilometra dolgi progi osvojili osem odličij, od tega tri zlate.

Absolutni zmagovalec in hkrati zmagovalec v kategoriji M45-49 je postal Andrej Guček, prvi mesti pa sta osvojili tudi Tina Ušeničnik v kategoriji W70-74 ter Jožefa Anžel v kategoriji W65-69. Druga mesta so v svojih kategorijah osvojili Laura Šimenc W19-34, Rafael Končina M75-79, Igor Kopše M45-49 in Matej Lovše M35-39 tretje mesto pa Dean Bratuš M40-44. Med prvo deseterico so se uvrstili še Aja Opeka, Petra Pasar, Borja Jelič, Zoran Ribič, Tadej Sedar, Andrej Žavbi in Mitja Lesjak.

Prva štafeta zlata, druga po smoli za las ob odličje

Včeraj so Slovenci zablesteli še v prestižni mešani štafeti, v postaji Laura Šimenc, Andrej Žavbi, Dean Bratuš in Matej Lovše so premagali vso konkurenco in osvojili zlato odličje, drugi so bili Kanadčani, tretji pa Čehi.

Kazalo je še bolje, saj je bila odlično na poti tudi druga slovenska ekipa v zasedbi Katarina Novak, Iztok Melanšek, Borja Jelič in Mitja Mesarič, ki pa je zaradi napake pri predaji žal ostala brez zagotovljenega odličja.

Jutri bo v Sarajevu dan za krajšo dirko, v nedeljo pa sledi Gran Fondo s ciljem na Jahorini, kjer bodo slovenski kolesarji in kolesarke spet merili na sam vrh.

Več informacij o prvenstvu najdete tukaj - https://istocnosarajevo2021.com/.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ