Slovenija na samem vrhu!

Slovenija na samem vrhu!
24.03.2021 AVTOR: DZ

Mednarodna kolesarska zveza na tedenski ravni osvežuje lestvico. Poleg tega, da sta Slovenca na prvih dveh mestih, je zdaj tudi Slovenija na prvem.

Primož Roglič kljub padcu na dirki Pariz-Nica ostaja na prvem mestu na lestvici Mednarodne kolesarske zveze. Na lestvici, ki jo je UCI posodobil v torek, 23. marca ima 4502 točki. Drugi Tadej Pogačar jih ima skoraj tisoč manj. Natančneje 3505.



Če je Roglič sezono začel s tremi etapnimi zmagami in potem dvema padcema na dirki Pariz-Nica, pa je je Pogačar nadvse uspešen. Dobil je UAE Tour. Zelo prepričljiv pa je bil tudi v močni konkurenci na dirki Tirreno-Adriatico. Tretji Wout Van Aert ima 2955 točk. Luka Mezgec je 75., Matej Mohorič 80., Jan Polanc 199, Jan Tratnik 244., Jani Brajkovič 340, Domen Novak 613 in Tilen Finkšt kot najboljši predstavnik slovenskih ekip 838.



Če smo že vajeni tega, da Roglič in Pogačar zasedata prvi dve mesti, pa je Slovenija kot država stopila še stopničko više. Oziroma, kar na najvišjo možno stopničko. Slovenija ima zdaj 9399 točk. V primerjavi s prejšnjim tednom - takrat še niso upoštevali točk, ki jih je Tadej Pogačar osvojil z zmago na dirki Tirreno-Adriatico - je Slovenija prehitela Francijo, ki ima 8974 točk. Največ točk sta seveda prispevala Roglič in Pogačar. Tretja je Belgija. Sledijo Nizozemska, Italija, Španija, Danska, Avstralija, Velika Britanija in Kolumbija.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ