"Slovenija" v petih etapah: Kraljevska brez ciljnega vzpona

"Slovenija" v petih etapah: Kraljevska brez ciljnega vzpona
07.06.2018 AVTOR: DZ

Kraljevska etapa brez ciljnega vzpona? Vsekakor bo zelo zahtevna in ravno dovolj selektivna, da bo pustila dovolj odprtih možnosti za zaključni kronometer! Zaključek v Kamniku.

4. etapa, 16. 6. 2018: Ljubljana – Kamnik, 155,2 km

Bogdan Fink:
Najtežja etapa. Tu naj bi se še tistih dobrih 20 kolesarjev udarilo za zmago. Start bo v Ljubljani, ki je dolgoletni partner dirke po Sloveniji. Tudi tokrat pred Halo Tivoli. V zadnjih 75 kilometrih so zgoščeni vsi trije vzponi. Etapa ima kar 2900 metrov višinske razlike. 2600 jih je v zadnjem delu.

Jani Brajkovič:
Zelo težka etapa. Kar lepi, težki vzponi. Tisti kolesarji, ki bodo računali na kronometer, bodo ta dan morda poskušali samo slediti napadom. Tisti, ki niso najboljši kronometristi, pa bodo poskušali etapo izkoristiti za napade in za pridobivanje teh sekund.

Tadej Pogačar:
Zagotovo kraljevska etapa. Strmi trije vzponi. Tisti, ki računajo na kronometer bodo zagotovo samo zraven tistih, ki bodo napadali. Na koncu na cilj ne bo prišla tako razbita skupina. Bo majhna grupa res najboljših. Cilj v Kamniku mi je zelo poznan, skoraj domače mesto. Zato se že veselim.

Značke: Cestno, Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ