"Slovenija" v petih etapah: Kronometer za napet zaključek

"Slovenija" v petih etapah: Kronometer za napet zaključek
08.06.2018 AVTOR: DZ

Boljšega zaključka si skorajda ne bi mogli želeti, kajne? Kronometer do Novega mesta, ki bo določil končnega zmagovalca dirke po Sloveniji. Kdo bo to?

5. etapa, 17. 6. 2018: Trebnje – Novo mesto, 21,5 km

Bogdan Fink:
Drugič je kronometer zadnji dan. Enkrat smo ga že videli v Ljubljani. Tokrat bo start gostilo Trebnje. Trasa poteka po stari H1, bivši hitri cesti. Vseskozi vzporedno z avtocesto. Zaradi prenove Glavnega trga bo cilj pred pokroviteljem novomeškega kolesarskega kluba Adrio Mobilom. Zdi se, da je trasa lahka, vendar ne bo tako enostavno. Start je predviden za 12. uro. Seveda se lahko tu še kaj spremeni, glede na to, koliko kolesarjev bo prišlo do zadnje etape, saj mora biti cilj zadnjega tekmovalca ob 15. uri. Dirka se stopnjuje do konca in ne bo počitka. Tudi tisti, ki si bodo v petek in soboto privozili prednost, bodo morali to potrditi še v nedeljo. Etape so različne in vsi bodo dobili priložnost za zmago.

Jani Brajkovič:
Profil ne pokaže vsega. Kronometer ne bo tako lahek. Nekaj vzponov je kar težkih, niti ne tako kratkih. Generalno gledano je to zelo lep kronometer, ki bo zagotovo potrdil najboljšega kolesarja na tej dirki.

Tadej Pogačar:
Zadnja etapa je kronometer. Zdi se mi, da bo zelo hiter in bo tudi odločilen.

Značke: Cestno, Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ