"Slovenija" v petih etapah: Najprej sprinterji

"Slovenija" v petih etapah: Najprej sprinterji
04.06.2018 AVTOR: DZ

Dirka po Sloveniji se bo začela 13. junija z etapo od Lendave do Murske Sobote. Sprinterski zvezdniki bodo lahko razkazovali pravo moč. Kaj o tej etapi pravijo Fink, Brajkovič in Pogačar?

1. etapa, 13. 6. 2018: Lendava – Murska Sobota, 159 km
Bogdan Fink:
Za to etapo bi se rad zahvalil celotni Pomurski regiji. Tam so etapo vzeli za svojo. Če bomo šli tako naprej, bo dirka še večkrat gostovala v tem delu Slovenije. Cilj etape je na Slovenski cesti v Murski Soboti. To bo etapa za tiste ekipe, ki bodo tukaj pripravljale sprinterske vlake za Tour de France. Obiskala bo lep del Slovenije, tudi del Madžarske in Avstrije. Madžarska je edina država, v kateri Slovenija še ni gostovala. Etapa ni zahtevna, vendar pa se lahko marsikaj zgodi. V Murski Soboti sta še dva zaključna kroga.

Jani Brajkovič:
Prva etapa se bo končala s sprintom in tudi mi imamo enega sprinterja, tako da lahko računamo na dober rezultat. Načeloma se ne bo zgodilo nič posebnega. Treba bo paziti, se prilagoditi na vremenske razmere. Skoraj zagotovo bo prišlo do sprinta glavnine.

Tadej Pogačar:
Prva etapa je ravninska. V ekipi imamo nekaj hitrih kolesarjev, tako da lahko pričakujemo, da bomo imeli koga v ospredju. Ja pa krog v Murski Soboti tehnično zahteven, tako da bo treba paziti in se varno pripeljati do cilja.

Značke: Cestno, Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ