"Slovenija" v petih etapah: V Celje za prvo selekcijo

"Slovenija" v petih etapah: V Celje za prvo selekcijo
06.06.2018 AVTOR: DZ

Nasvidenje sprinterji ... tu se bo začel boj za zmago v skupnem seštevku. Tako bi lahko na hitro opisali tretjo etapo na dirki po Sloveniji. Celjski Grad bo gostil cilj, še prej pa Celjska koča.

3. etapa, 15. 6. 2018: Slovenske Konjice – Celje (Celjski Grad), 175,7 km

Bogdan Fink:
Dirka je narejena tako, da se z dnevi napetost nekako stopnjuje. Etapa se začne v Slovenskih Konjicah z daljšo zaprto vožnjo. Sledijo Zreče. Že v prvem delu je etapa razgibana, na koncu pa se bodo kolesarji povzpeli najprej na Celjsko kočo. Sledil bo spust po cesti, po kateri so se pred dvema letoma na gorskem kronometru vzpenjali. Gre za tehnično zahteven spust, tako da bodo slovenski kolesarji, ki ga dobro poznajo v rahli prednosti.

Jani Brajkovič:
Zadnji del etape je zelo težek. Profil ne pokaže vsega. Že pred predzadnjim klanem bo nekaj utrujenih nog in na Celjsko kočo se bodo zagotovo naredile razlike. Tudi na spustu se lahko veliko izgubi. Menim, da bo pod zadnji klanec prišla manjša skupinica kolesarjev, ki se bodo borili za zmago. Ča pa bi želel kolesar na cilj priti sam oziroma z večjo razliko, bi to bilo zelo težko. Med kolesarji, za katere vem, da bodo prišli na dirko, bi česa takega lahko bil sposoben samo Primož Roglič. Vemo, kako se trenutno pelje, pa še na dirko po Franciji se pripravlja. To bi zanj lahko bilo mogoče.

Tadej Pogačar:
Etapa je zelo razgibana. Meni mi je zelo všeč. Na Celjsko kočo se bo že odvijala borba, pod Celjski grad pa bo prišla že zelo majhna skupina kolesarjev.

Značke: Cestno, Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ