Slovenija: Ackermann proti ostalim

Slovenija: Ackermann proti ostalim
19.06.2019 AVTOR: DZ, vir: Tour of Slovenia

1. etapa dirke po Sloveniji. Ljubljana - Rogaška Slatina. Sprinterji bodo takoj imeli prvo pravo priložnost na dirki po Sloveniji. Lani je v Rogaški Slatini zmagal Dylan Groenewegen.

26. izvedba dirke po Sloveniji se bo začela v Ljubljani, na Kongresnem trgu. Kolesarji boste na sprva šest kilometrov dolgo zaprto vožnjo lahko pospremili ob 12.15. Etapa bo dolga 171 kilometrov. Kmalu bo šlo že zares, saj se bodo kolesarji morali povzpeti na Pečar, sicer vzpon četrte kategorije. Po spustu in vzponu na Trebeljevo – s 595 metri nadmorske višine bo to tudi najvišja točka etape – bo sledil prihod v Litijo in vožnja skozi Zagorje in Hrastnik.

Potem pa Laško, Celje, Šentjur in po 117 kilometrih še vrh vzpona tretje kategorije – Planina pri Sevnici. Govorimo o dva kilometra dolgem klancu s 7,9-odstotnim povprečnim naklonom. Sledil bo spust in vožnja skozi Podčetrtek. Potem pa prihod v Rogaško Slatino in zaključni krog. Glede na traso lahko pričakujemo sprint glavnine. V mestu, ki bo karavano dirke po Sloveniji gostilo že drugič zapored.

Cilj naj bi bil nekje med 16:16 in 16:53. Lani je bil tu najboljši Dylan Groenewegen. Kandidatov za najvišja mesta v etapi je kar nekaj. V prvi vrsti najboljši po točkah na dirki po Italiji Pascal Ackermann. Potem Simone Consonni, Mark Cavendish, Davide Cimolai ... Izmed slovenskih sprinterjev moramo izpostaviti Luko Mezgeca in Marka Kumpa.

Bogdan Fink: "Etapa tehnično ni lahka. Vstop v Rogaško Slatino je drugačen kot lani. Precej težji. Ponuja se priložnost za ubežnike. Poleg tega bodo kolesarji premagali 1800 metrov nadmorske višine. Tudi zadnji del je tehnično zahteven, naporen in zanimiv. Zaključni krog je potem isti kot lani, cilj pa pri železniški postaji. Županu Kidriču se zahvaljujem za že dolgoletno partnerstvo."

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ