Slovenija: Celjski knez na Starem gradu Celje

Slovenija: Celjski knez na Starem gradu Celje
11.06.2018 AVTOR: DZ, vir: Tour of Slovenia

Kakšna bo nagrada za najboljšega v prvi nekoliko težji etapi na dirki po Sloveniji? V Celju bo zmagovalec dobil Celjskega kneza.

Tretja etapa na dirki po Sloveniji bo že nekoliko zahtevnejša. Dolga bo 176 kilometrov, začela pa se bo v Slovenskih Konjicah. Med drugim se bodo kolesarji povzpeli na Celjsko kočo in se potem spustili v Celje. Za konec pa jih bo pričakal še kratek ciljni vzpon. Etapa se bo namreč končala na Starem gradu Celje.

“Veličasten grad je bil sedež najznamenitejše in najpomembnejše vladarske rodbine, ki je imela matično posest na območju današnje Slovenije − grofov in knezov Celjskih. Ambiciozna in uspešna rodbina je v kratki dobi svoje vladavine v 14. stoletju vtisnila neizbrisen pečat, obenem pa si je s spretno politiko in preračunljivo spletenimi ženitvami nenehno večala bogastvo, vpliv in oblast,” so med drugim zapisali na uradni spletni strani dirke po Sloveniji.

Obenem so še dodali: “Njihov vzpon je bil naravnost meteorski, a se je z zahrbtnim umorom Ulrika Celjskega v Beogradu klavrno končal. Tri zlate zvezde na modri podlagi so danes spomin na veličastno obdobje mesta ob Savinji, ki je sooblikovalo srednjeveško Srednjo Evropo.” Zato bo zmagovalec tretje etape na dirki po Sloveniji prejel Celjskega kneza.

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ