Slovenija: Idrija je najboljši gostitelj

Slovenija: Idrija je najboljši gostitelj
03.07.2019 AVTOR: DZ, foto: Žiga Zupan / Sportida

Organizator dirke po Sloveniji je razglasil najboljšega gostitelja letošnje petdnevne preizkušnje. To je Idrija, ki je gostila cilj tretje, tudi odločilne etape.

Tri mesta so se uvrstila v finalni izbor. To so bila Idrija, Ajdovščina in Žalec. Finaliste so določili glasovi, ki so jih po zaključku dirke v posebni spletni anketi podali novinarji akreditiranih medijev ter zainteresirana splošna javnost, ki je spremljala letošnjo dirko ob njeni trasi ali preko televizijskih ekranov slovenske nacionalne televizije in Eurosporta. Potem pa je zmagovalca med temi finalisti določila strokovna žirija, ki je upoštevala pet kriterijev.

"Ocenjevanje je bilo izjemno zahtevno, saj so se prav vse občine in kraji, skozi katere je potekala letošnja trasa dirke izkazali kot odlični gostitelji, dobri organizatorji, domišljeni koreografi in izjemni navijači, zato tudi ob tej priložnosti izrekamo veliko priznanje in posebno zahvalo prav vsem, ki so sodelovali pri organizaciji in izvedbi same dirke ter vseh spremljevalnih dejavnosti," je dejala Mojca Novak, sicer predsednica Organizacijskega odbora dirke po Sloveniji in predsednica KK Adria Mobil:

"Zahvaljujoč Eurosportu pa je podoba izjemno zelene in turistično zelo privlačne Slovenije prišla v milijone in milijone domov kolesarskih navdušencev in popotnikov po celem svetu. A na koncu vedno zmaga najboljši, in to je bila letos občina Idrija, zato ji izrekamo tudi iskrene čestitke." Župan Idrije Tomaž Vencelj je prejel prav tak pokal, kot ga je prejel zmagovalec dirke po Sloveniji Diego Ulissi. Gre za repliko 5200 let starega lesenega kolesa z Ljubljanskega barja. Idrija je z novim županom dirko po Sloveniji gostila prvič po daljnem letu 1994.

Poseben izraz gostoljubja in izrednega občutka za promocijo lastnega kraja pa so Idrijčani pokazali tudi z izborom pokala, ki ga je ob zaključku etape prejel zmagovalec etape (in tudi kasnejši zmagovalec 26. dirke Po Sloveniji), Italijan v dresu UAE Team Emirates, Diego Ulissi. S seboj je namreč ponesel »Idrijsko kolo«, prav za to priložnost izdelan pokal avtorja, slikarja in oblikovalca, sicer dolenjskega rojaka Vladimirja Dada Andderja, ki dobesedno uteleša bogato rudarsko, kovaško in čipkarsko zgodovine Idrije.

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ