Slovenija: Lampre Merida s tremi Slovenci, Sky z Intxaustijem in Vivianijem

Slovenija: Lampre Merida s tremi Slovenci, Sky z Intxaustijem in Vivianijem
02.06.2016 AVTOR: D. Z.
Bogdan Fink je na novinarski konferenci v celjskem Hervisu pred dirko po Sloveniji razkril postavi Skya in Lampreja Meride.

Trije od štirih Slovencev Lampreja Meride
Letošnja dirka po Sloveniji bo potekala med 16. in 19. junijem. V celjskem Hervisu je Bogdan Fink predstavil še nekatere novosti. Predvsem pa so na novinarski konferenci sodelovali tudi Primož Roglič, Matej Drinovec, Jure Golčer in Gašper Katrašnik. Govora je bilo predvsem o tretji etapi – gorskem kronometru od središča Celja do Celjske koče.

Pa tudi o rekreativnem vzponu. Bogdan Fink pa je razkril tudi imena kolesarjev, ki sta jih na dirko prijavili dve World Tour ekipi: Sky in Lampre Merida. Najprej pogled v italijansko ekipo, ki bo vsekakor zelo slovenska. Na dirki naj bi nastopili kar trije od štirih Slovencev: Luka Pibernik, Marko Kump in Matej Mohorič. Prišel naj bi tudi Sacha Modolo, pa tudi Diego Ulissi, že zmagovalec dirke po Sloveniji.

Očitno sprinterskih asov polna "Slovenija "
Pri Skyu bosta največja zvezdnika Benat Inttxausti in Elia Viviani. Omenimo še Andrewa Fenna in Bena Swifta. Obeta se očitno pravi boj sprinterjev, ki pa bodo imeli eno, le tisti najbolj vzdržljivi morda dve priložnosti. Spomnimo. Poleg Vivianija, Modola in Kumpa je nastop že pred časom napovedal Mark Cavendish.

Če bo držal besedo, potem bomo res lahko uživali vsaj v sprinterskem zaključku v Novem mestu. Sicer pa bo na dirki po Sloveniji 19 ekip, od tega kar rekordnih šest z najprestižnejšo World Tour. Na startu bo tako 152 kolesarjev. Sicer pa je zdaj dokončno jasno, da lanske zmage Primož Roglič ne bo branil, saj njegovo moštvo LottoNL Jumbo na dirki ne bo sodelovalo. Se bo pa Roglič kmalu predstavil tudi slovenskim gledalcem. Nastopil bo namreč na državnem prvenstvu v vožnji na čas, pa tudi na cestnem državnem prvenstvu.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ