Slovenija: Najprej za "Kolo življenja"

Slovenija: Najprej za "Kolo življenja"
10.06.2018 AVTOR: DZ, vir: Tour of Slovenia

Končni zmagovalec dirke po Sloveniji bo prejel repliko Kolesa 5200. Kaj pa zmagovalci posameznih etap? Najprej o prvi etapi.

Prva etapa na dirki po Sloveniji bo na sporedu 13 junija. Kolesarji bodo startali v Lendavi. Po 159 kilometrih pa bodo prišli v Mursko Soboto. Zmagovalec bo prejel poseben, ročno izdelan pokal, poimenovan “Kolo življenja”. Sestavljen je iz ponovno uporabljene hrastove deske starega vinskega soda. Izdelal pa ga je Darko Ornik.

“Pomurje s tem pokalom sporoča svojo zavezanost trajnostni rabi materialov, krožnim modelom gospodarjenja in spodbujanju kreativnost na podeželju,” so med drugim zapisali na uradni spletni strani dirke po Sloveniji. Sicer pa je pokal sestavljen iz petih stebrov, ki so v spodnjem delu združeni, v zgornjem pa se ločijo. Stebri predstavljajo osnovnih pet elementov narave, hkrati pa napovedujejo pet etap dirke. “Vrhovi stebrov simbolizirajo vodo, tok, valovanje reke Mure in njeno zmogljivost. Voda s svojo energijo poganja mlinsko kolo in mlinske kamne, ki meljejo žito – vir življenja,” so še pojasnili na uradni spletni strani dirke.

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ