Slovenija: Najprej za ta pokal

Slovenija: Najprej za ta pokal
18.06.2019 AVTOR: DZ, vir: Tour of Slovenia
Rogaška Slatina. Tu že 350 let ohranjajo tradicijo rožno izdelanega kristalnega stekla. Zato pokal za etapnega zmagovalca ni presenečenj.
"Vrhunski kristalni izdelki gredo z roko v roki s prestižnim zdraviliškim turizmom in prenašajo sloves slovenskega znanja in tradicije po vsem svetu," so med drugim v izjavi za javnost zapisali organizatorji dirke po Sloveniji. Obenem so predstavili pokal, ki ga bo prejel zmagovalec prve etape na dirki po Sloveniji.

Ta se bo začela v Ljubljani, končala pa v Rogaški Slatini: "Rogaška je s svojo tradicijo in zgodovino, šik in trendi blagovna znamka, ki ustvarja vrhunske kristalne izdelke za svetovna tržišča." To bo tudi priložnost za sprinterje. Lani se je v Rogaški Slatini končala druga etapa, ki jo je dobil Dylan Groenewegen. Komu bo tokrat uspelo?

Kandidatov je veliko. Pascal Ackermann, Mark Cavendish, Davide Cimolai, Marko Kump, Luka Mezgec ... "Pokal, ki ga prejme zmagovalec etape, je eden izmed najboljših primerov spretnosti mojstrov steklarjev v Rogaški, saj zajema vsa področja ročne proizvodnje," pa so o glavni nagradi še povedali organizatorji dirke.
Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ