Slovenija: Poleg Polanca in Pogačarja še Aru

Slovenija: Poleg Polanca in Pogačarja še Aru
05.06.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Pri ekipi UAE Team Emirates so tudi že potrdili imena sedmih kolesarjev, na katere bodo računali na dirki po Slovenija. Zasedba izjemna.

Moštvo UAE Team Emirates bo na dirko po Sloveniji vsekakor prišli v izredno močni zasedbi. Že predtem je bilo jasno, da bosta na slovenskih cestah nastopala oba Slovenca, ki sta člana te ekipe. Torej Jan Polanc in Tadej Pogačar. Zdaj pa so iz ekipe sporočili, da bo v Slovenijo prišel tudi njihov prvi adut za etapne dirke Fabio Aru.

Nihče praktično ne ve, v kakšni formi je Italijan, saj se v zadnjih dveh letih ukvarja predvsem z zdravstvenimi težavami in slabo formo. Potem, ko je moral odpovedati nastop na letošnjem Giru, se bo na dirke vrnil v nedeljo v Luganu. Potem pa pride na dirko po Sloveniji. Aru je v preteklosti dobil dirko po Španiji, bil je drugi na dirki po Italiji in peti na francoskem Touru.

Tudi tam je slavil etapno zmago. Seveda je Arujeva forma vprašljiva, predvsem pa je vprašanje, komu izmed treh omenjenih kolesarjev bodo pri ekipi dali prednost. Poleg Polanca, Pogačarja in Aruja bodo na dirki barve moštva branili še sprinter Simone Consonni, Rui Oliveira, Edward Ravasi in Roberto Ferrari.

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ