Slovenija: UAE z nekdanjim zmagovalcem, Pogačarjem in Polancem

Slovenija: UAE z nekdanjim zmagovalcem, Pogačarjem in Polancem
16.06.2019 AVTOR: DZ

Kdo bo na dirki po Sloveniji branil barve ekipe UAE Team Emirates? Jasno je, da Fabia Aruja ne bo. Zato pa se vrača zmagovalec iz leta 2011. Na startu tudi Tadej Pogačar in Jan Polanc.

Postopoma spoznavamo imena kolesarjev, ki bodo nastopali na dirki po Sloveniji. Zdaj so ta imena, vsaj tista najbolj izpostavljena, razkrili pri moštvu UAE Team Emirates. Po pričakovanjih sta v ekipi oba Slovenca. Torej Tadej Pogačar in Jan Polanc. Pogačar naj bi bil glavni adut ekipe. Dirko je enkrat končal na petem mestu, lani pa je oder za zmagovalce zgrešil za vsega dve sekundi.

Jan Polanc se na dirko vrača po naporni dirki po Italiji. Leta 2013 je Polanc dirko po Sloveniji končal na drugem mestu. Zaostal je samo za Radoslavom Rogino. Na dirko prihaja tudi že zmagovalec slovenske etapne preizkušnje Diego Ulissi. Italijan je bil najboljši leta 2011. Premagal je Radoslava Rogino in Roberta Vrečerja. Ulissi je pred dnevi dobil enodnevno dirko v Luganu.

Dokaz, da bi lahko bil še kako resen kandidat za visoka mesta v skupnem seštevku. V ekipi bodo v prvi etapi veliko stavili tudi na sprinterja Simoneja Consonnija, ki je lani dobil prvo etapo do Murske Sobote. Je pa jasno, da ne bo Fabia Aruja, ki bi bil eden izmed največjih zvezdnikov. Sprva je bil na razširjeni startni listi, a si je zmagovalec Vuelte premislil, tako da zdaj nastopa na dirki po Švici.

UAE Team Emirates: Tadej Pogačar, Jan Polanc, Simone Consonni, Diego Ulissi, Marco Marcato, Rui Oliveira.

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ