Slovenska 1. etapa: Sprinterski in mednarodni festival

Slovenska 1. etapa: Sprinterski in mednarodni festival
12.06.2024 AVTOR: DZ, vir: Tour of Slovenia

Pa se začenja. 30. dirka po Sloveniji. Najprej etapa od Murske Sobote do Ormoža. Pričakujemo festival sprinterjev.

Murska Sobota bo prvič gostila start etape na dirki po Sloveniji. Cilj bo po več kot 190 kilometrih v Ormožu. Med obema krajema je manj kot 30 kilometrov, a kollesarji bodo krepko zaokrožili in celo vozili po sosednjih državah.

Obiskali bodo Hrvaško, Madžarsko in Avstrijo, kar je vsekakor posebnost današnje preizkušnje. Sicer pa etapa ne bo ekstremno zahtevna, saj bodo morali premagati manj kot tisoč metrov nadmorske višine. Start bo na Slovenski cesti v Murski Soboti. “Pred tekmovalci je dolg dan s kar nekaj tehničnimi zavoji. Glede na nezahtevnost trase s samo enim gorskim ciljem četrte kategorije, bo prvega vodilnega v Ormožu predvidoma odločil sprint glavnine,” so zapisali organizatorji ob predstavitvi etape.

Sprinterjev je veliko. Tu so Dylan Groenewegen, Sam Welsford, Vincenzo Albanese, Alexander Kristoff, Phil Bauhaus, Elia Viviani … Vsekakor bo pestro. Kolesarji bodo v zaključku opravili dva kroga, tako da bodo poznali ceste, ovinke, pasti … Kolesarji bodo imeli na voljo dva vmesna sprinta in gorski cilj četrte kategorije na Jeruzalem. Vzpon je dolg 4,8 km, povprečni naklon pa je 2,4-odstoten. Vrh bo na 125,8 km.

Podatki
Dolžina: 191,9 km
Nadmorska višina: 793 m
Start: Murska Sobota, 11:15
Cilj: Ormož, 15:45-16:30
Prenos: 13:15-15:50 (RTV Slovenija, Eurosport)

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ