Slovenska junaka zamenjala mesti! VIncenzo Nibali pokazal mišice

Slovenska junaka zamenjala mesti! VIncenzo Nibali pokazal mišice
07.09.2013 AVTOR: D. Z.
Na diki Settimana Lombarda by Bergamasca je zadnjo etapo dobil Aleksej Cacevič. Končne zmage se je veselil Patrick Sinkewitz. Drugi je bil Radoslav Rogina. Daniele Ratto

V Italiji se je končala tridneva etapna dirka prve kategorije Settimana Lombarda by Bergamasca. Zadnjo etapo je dobil Aleksej Cacevič, sicer član ruske Katjuše, ki je premagal Maura Finetta in Franca Pellizottija. Odlično sedmo mesto je zasedel Matej Mugerli.

V skupnem seštevku pa se je prepričljive zmage veselil Patrick Sinkewitz, ki je na koncu ohranil več kot minuto prednosti pred junakom dirke po Sloveniji Radoslavom Rogino. Dirko je na tretjem mestu končal Francesco Bongiorno. Odlično je z dirko opravil tudi Tomaž Nose, ki je osvojil končno osmo mesto. Zaostal je za dobri dve minuti.

Dirka po Španiji: Nibali povečal prednost
Na dirki po Španiji je bila na sporedu izjemno zahtevna 14. etapa. Dolga je bila dobrih 150 kilometrov, potekala pa je med bagom in Collado de La Gallino. Torej, kolesarji so že prišli v Pireneje. Kolesarje je motil predvsem dež, v teh razmerah pa so morali premagati tudi štiri kategorizirane vzpone.

Takoj po startu so se v beg podali Daniele Ratto, Luis Leon Sanchez, Steve Chainel, Philippe Gilbert in Graeme Brown. Že na prvem gorskem cilju sta odpadla Chainelin Brown, medtem ko si je glavnina nabrala že več kot deset minut prednosti, saj v ospredju ni bilo nobenega kolesarja, ki bi bil nevaren tistim, ki se borijo za končno zmago.

Zaradi mrazu je odstopil Ivan Basso. Težke razmere pa so bile usodne za Sancehza, ki je padel in je moral odstopiti. Gilbert je popustil, Ratto pa je sam prišel ob vznožje zaključnega, ciljnega vzpona. V ozadju se je na spustu v težavah znašel Alejandro Valverde, kar sta znala izkoristiti Nibali in Horner.

A Ratto je imel dovolj prednosti, tako da se je lahko veselil zaslužene zmage. Za uteho, potem ko je njegov kapetan Basso moral odstopiti. Vincenzo Nibali je spet dokazal, da se v težkih remenskih razmerah odlično znajde. Otresel se je še Hornerja, na cilj prišel na drugem mestu in še povečal prednost v skupnem seštevku.

Horner je zaostal za dve sekundi, četrti je bil Rodriguez, peti Samuel Sanchez, šesti Valverde, sedmi Pinot in osmi Pozzovivo. To so vsi, ki so zaostali za manj kot pet minut. Opustil je do danes drugi Nicolas Roche. Jani Brajkovič je zaostal za dobrih 14 minut. Nibali ima zdaj 50 sekund prednosti pred Hornerjem in 1:42 pred Valverdejem.

Sledi še Rodriguez, ki pa zaostaja že za dve minuti in 57 sekund. Pozzovivo je peti, Roche pa je padel na šesto mesto. Sledijo Pinot, Konig, Moreno in Kangert. Jani Brajkovič je zdaj z dobrimi 20 minutami zaostanka 24.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ