Slovenska reprezentanca: Trije pomočniki obljubljajo pomoč kapetanom

Slovenska reprezentanca: Trije pomočniki obljubljajo pomoč kapetanom
26.09.2015 AVTOR: D. Z.
Na KZS so objavili članek o treh kolesarjih slovenske reprezentance, ki obljubljajo, da bodo glavnim možem od začetka stali ob strani.

Grega Bole, Luka Mezgec in Borut Božič naj bi v slovenski reprezentanci nosili glavno breme za dosego rezultata na cestni dirki. Na svetovnem prvenstvu v Richmondu pa bo na članski preizkušnji nastopilo šest Slovencev. Poleg omenjenih še Kristijan Koren, Luka Pibernik in Marko Kump. »Tu smo šesterica najbolje pripravljenih kolesarjev. Smo kolesarji iz svetovne serije in Kump, ki je dokazal, da je res v izvrstni formi. Ne moremo reči, da bomo dirkali na eno karto. Sami se bomo morali pogovarjati. Tisti, ki bo imel največ moči v nogah, za tistega bomo na koncu delali, « je najprej dejal izkušeni kolesar Cannondale Garmina Kristijan Koren.

Primorec je še dodal: »Jaz nisem tu, da bom naredil piko na i z rezultatom. Poizkusil bom vse fante pripeljati, da bodo oni na koncu iskali rezultat. Vsako leto mi je to znano, to je tudi moja naloga v klubu. « In potem je tu letos izjemni Marko Kump. Z novo pogodbo v žepu je lahko še bolj sproščen, letos pa je nanizal kar 18 zmag. A svetovno prvenstvo je še posebna preizkušnja:

»Tukaj sem, da zadovoljim pričakovanja selektorja, da opravim nalogo, ki mi jo bo dal. To bom naredil. Trenutno sem dobro pripravljen. Na tej progi bo zelo pomembna ekipa. Največjo vlogo bo igral položaj v skupini. Za to ob sebi rabiš dobre kolesarje, ki ti pomagajo privarčevati z močmi. Dirka, kot je SP, je drugačna od tistih, ki sem jih letos vozil. Ne morem vedeti, kako se bom počutil po petih, šestih urah. Ne glede na to bom naredil, kar bo od mene zahteval selektor. To bo pomembno tudi pri ostalih fantih. Vemo, kdo lahko poseže po boljših rezultatih. Mislim, da smo tu prava ekipa, dobro se razumemo, imamo močan kolektiven duh. «

Prvič bo na članskem prvenstvu nastopil najmlajši Luka Pibernik, tudi državni prvak, ki vozi za Lampre ; Vesel sem vpoklica, upam, da bom svoje naloge izpolnil po najboljših močeh. Potrudil se bom. Zavedam se, da bo moja naloga, da v začetku dirke pomagam, da bodo naši kapetani potrošili čim manj moči, ostali v ospredju in v zaključku opravili svojo nalogo. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ