Slovenska senzacija na evropskem prvenstvu: Tanja evropska prvakinja, Blaža srebrna

Slovenska senzacija na evropskem prvenstvu: Tanja evropska prvakinja, Blaža srebrna
09.06.2014 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Slovenski tekmovalki sta danes povsem deklasirali tekmice in zasluženo osvojili zlato in srebro.

Celotna izjava Tanje Žakelj po dirki.

Rezultati vseh kategorij

Tanja Žakelj je v St. Wendlu ubranila naslov evropske prvakinje, Blaža Klemenčič pa bo v veliko zbirko medalj z največjih dirk dodala še današnjo v disciplini olimpijski kros.

»Ta dirka mi je polepšala dan, življenje in vse skupaj, « je bila po dirki presrečna Tanja Žakelj. Drugič zapored je osvojila naslov evropske prvakinje, lani v Bern na mokri progi z veliko tehničnimi odseki, danes v St. Wendlu pod žgočim soncem ter na tehnično povsem nezahtevnem krogu. V reprezentančnem dresu se je za naslov borila z Blažo Klemenčič, slednja je v srednjem delu dirke vodila, nato pa jo je Tanja ujela in skupaj sta vozili vse do zadnjega kroga. Tanja je napadla na dolgem vzponu in si priborila odločilno prednost.

»Na začetku smo vozile v preveliki skupini, v kateri nisem našla svojega ritma. Zato sem v drugem krogu napadla in naredila čistko. Za trenutek sem pomislila, da sem se že prehitro zagnala. Blaža je nato vodila, sama pa sem napadla ob napaki Engnove. Tudi na prejšnjih dirkah sem bila boljša proti koncu in zaupala sem vase, da bo tudi danes tako. Neverjetno se je razpletlo vse skupaj, « je še razložila nova stara prvakinja stare celine.

V začetku kvalifikacijskega obdobja za olimpijske igre v Riu torej izreden ekipni uspeh, saj sta dekleti povsem »nadigrali « na papirju navidez močnejše reprezentance, v katerih ne manjka olimpijskih in svetovnih prvakinj.

Tanja, danes v dresu reprezentance, sicer pa članica ekipe Unior Tools Team se po naporni turneji vrača domov in bo prihodnji teden dirkala v Kamniku. Navdušenje nad zmago pa še dolgo ne bo pojenjalo, seveda prav tako ne med njenimi navijači, ki so znova navijali ob progi. Za konec je dodala še: »Poplačan je ves trud in vsa dobra volja, ki jo v to vlagam, kajti dobro se z dobrim vrača. «
Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ