Slovenske ekipe brez deseterice na dirki v Umagu

Slovenske ekipe brez deseterice na dirki v Umagu
02.03.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Mario Stiehl/WSA KTM Graz

Z enodnevno dirko Trofej Umag (UCI 1.2) se je začela sezona tudi za slovenske ekipe. V močni mednarodni zasedbi več kot 30 ekip je slavil Daniel Auer, Slovenci pa niso bili v ospredju.

Dirka v Umagu je vsako leto zelo nervozna, ker je prva dirka sezone za večino kolesarjev, ki so na štartni listi, posledično pa si vsi želijo potrditve dobrega dela pozimi in svoje pripravljenosti. Tudi letos vse slovenske ekipe sezono začenjajo v Istri, najprej je bila na sporedu Trofej Umag, ki pa jim prav veliko uspeha ni prinesla.

V hitrem zaključku, cesta se nekoliko spušča, zato so v zadnjih kilometrih hitrosti na dirki vedno velike, je glavnino presenetil Avstrijec Daniel Auer (KTM Graz), ki je napadel kilometer pred ciljem, uspel zadržati nekaj metrov prednosti in sam slaviti na dirki. Šprint za tolažilno drugo mesto je dobil Čeh Tomaš Barta (ATT), tretji pa je bil nekdanji član Adrie Mobil Dušan Rajović (Team Corratec). 

Slovenski kolesarji sezone niso začeli najbolje, nikogar ni bilo v deseterici, najboljšo uvrstitev je s 13. mestom dosegel povratnik v Ljubljano Gusto Santic Žiga Jerman. V dvajseterici je na 16. mestu končal še Tilen Finkšt (Adria Mobil). 

Nova priložnost za dokazovanje bo v nedeljo na dirki v Poreču. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ