Slovenske ekipe začenjajo sezono

Slovenske ekipe začenjajo sezono
28.02.2023 AVTOR: DZ

Potem, ko je ekipa MebloJogi sezono začela v Italiji, se bo zdaj sezona 2023 uradno začela tudi za naslednje: Adria Mobil, Ljubljana Gusto Santic in KK Kranj.

Že po tradiciji bo večina slovenskih kolesarskih ekip sezono začela na Hrvaškem. Štiri ekipe bodo namreč jutri, 1. marca nastopile na enodnevni dirki v Umagu. Ta je pisana na kožo sprinterjem, lani je zmagal Daniel Auer. Zadnji Slovenec z uvrstitvijo na oder je Marko Kump.

Leta 2020 je bil drugi. Premagal ga je samo Olav Kooij. Leta 2017 je dirko dobil Rok Korošec, leta 2015 Marko Kump, leta 2014 Matej Mugerli in leta 2013 Aljaž Hočevar. V zadnjih letih so se na uvodnih dirkah na hrvaškem merili tudi kolesarji številnih razvojnih ekip. Tako bo tudi letos, saj so na startni listi razvojne ekipe bolj poznanih ekip, kot so Jumbo Visma, Astana, EF Education, Groupama FDJ, Israel Premier Tech …

Dirka, ki jo organizira Kamen Team spada med dirke druge kategorije in je dolga 139 kilometrov. Start in cilj krožne preizkušnje bo gostila Stela Maris. Serija dirk se bo nadaljevala čez vikend, kot bo na sporedu 154 kilometrov dolga dirka za VN Poreča, ki je ravno tako krožna. V vsakem krogu pa morajo kolesarji premagati vzpon Labinci. Naslednji teden pa bo že potekala dirke Istrska Pomlad. Vsekakor pester začetek za slovenske ekipe.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ