Slovenski aduti: Pibernik, Bole, Polanc in Mohorič

Slovenski aduti: Pibernik, Bole, Polanc in Mohorič
28.09.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Osem Slovencev bo jutri na startu 285 kilometrov dolge cestne dirke. Tu je prvi sklop izjav naših kolesarjev.

Slovenska reprezentanca: Matej Mohorič, Primož Roglič, Tadej Pogačar, Grega Bole, Jan Polanc, Jan Tratnik, Luka Pibernik, David Per.

Matej Mohorič: Pripravljenost je na visokem nivoju, ni pa tako dobra, kot bi si želel
Ta preizkušnja je predvsem zelo nepredvidljiva zaradi trase in vremenskih razmer. Pripravljenost je na visokem nivoju, ni pa tako dobra, kot bi si želel. V Kanadi nisem uspel biti med najboljšimi. Tako se v nedeljo na start odpravljam motiviran, ampak vseeno nekoliko rezerviran glede svojih pričakovanj. Verjamem, da vseeno lahko bijem bitko z najboljšimi v finalu. Bomo videli v nedeljo. Upam, da bo zraven še kdo od ostali moštevnih kolegov. Zelo pomemben bo položaj v skupini in varčevanje z energijo skozi cel dan. Upam, da se bomo čim bolje znašli na progi. Mislim, da bo dirka povedala, komu trasa najbolj ustreza. Menim, da bodo v ospredju specialisti za spomladanske klasike. V to skupino se štejem tudi sam, čeprav letos nisem bil pri samem vrhu, a bom naredil vse, da to spremenim.

Jan Polanc: Mislim, da smo lahko optimistični
Iskreno. Smo na koncu kolesarske sezone in tiste svežine ni več, ampak se mi zdi, da sem v Kanadi sam sebi dokazal, da je forma še prisotna. Mislim, da strahu ne sme biti. Še posebej, kar smo videli. Ekipa je v dobri formi. Fantje so v zadnjem času dirkali res dobro. Mislim, da smo lahko optimistični. Slovencem od vedno ležijo bolj etapne dirke. Mogoče zato, ker smo bolj navajeni trpeti in garati in v več dneh se nam to dobro izide. Vseeno pa menim, da je Mohorič tisti pravi kolesar za enodnevne dirke in proga bi morala biti pisana tudi njemu na kožo. Tudi mi imamo svoje adute. Ni vedno rečeno, da če imaš veliko kolesarjev na dirki, da je rezultat že tu. Ampak, potrebuješ tudi srečo, ki je lani žal nismo imeli. Zato pa upam, da bo sreča na naši strani in nam uspe iztržiti boljši rezultat kot lani.

Grega Bole: Sem tudi oče in otroci si zaslužijo imeti očeta. Je pa res, da ko je forma prava, sem tudi na dirkah pravi
Je kar lep čas od zmage v Pouayu in leta so tudi naredila svoje. Izkušnje pa so, forma tudi. Ne bom rekel, da je forma dovolj dobra za zmago, sem pa dovolj dober, da bom lahko našim liderjem čim dlje in čim več pomagal. S pripravljenostjo sem zadovoljen. Sem starejši. Marsikaj se je spremenilo. Družina, otroci. Ni več tiste prave regeneracije po treningu. Življenje ni posvečeno samo kolesarstvu. Sem tudi oče in otroci si zaslužijo imeti očeta. Je pa res, da ko je forma prava, sem tudi na dirkah pravi. To sem dokazal tudi letos in v preteklih letih. Forma ni taka, da bi lahko rekel, da lahko dirko končal z najboljšimi, ni pa tako slaba, da se ne bi lahko kaj zgodilo. Vemo, da je proga zelo dolga. Vreme bo slabo. Veliko bo dejavnikov, ki bodo odločali. Defekti, padci, marsikaj se lahko zgodi. Lahko si samo želimo, da se tem pastem izognemo. Mislim, da smo pripravljeni. Ker ni radijskih postaj, bomo morali biti biti kompaktni in skupaj. V bližini, si pomagati.

Luka Pibernik: Poskrbeti moram, da do finala potrošijo čim manj moči
Zagotovo bom moral pomagati kapetanom do finala. Tam bodo morali oni pokazati tisto, kar zmorejo. Poskrbeti moram, da do finala potrošijo čim manj moči. Pomagati jim pač moram po najboljših močeh. Verjetno bom bolj aktiven v prvi polovici dirke, a dokončno se bomo s selektorjem dogovorili na samem prizorišču.

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ