Slovenski aduti: Roglič, Pogačar, Tratnik in Per

Slovenski aduti: Roglič, Pogačar, Tratnik in Per
28.09.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Osem Slovencev bo jutri na startu 285 kilometrov dolge cestne dirke. Tu je drugi sklop izjav naših kolesarjev. Primož Roglič, Jan Tratnik, David Per in Tade Pogačar.

Slovenska članska reprezentanca: Matej Mohorič, Primož Roglič, Tadej Pogačar, Jan Tratnik, Grega Bole, Luka Pibernik, David Per in Jan Polanc.


Primož Roglič: Nova zadeva in nov izziv
V bistvu v nogi čutim bolečine še vedno. Po pravici povedano, bilo je že veliko hujše, tako da bom v nedeljo sigurno nastopil in tako poskušal narediti najboljše za vse nas. To je kot ena izmed spomladanskih klasik in sam še nobene nisem vozil. Nova zadeva in nov izziv bo nastopiti v nedeljo. Sigurno smo lahko kot Slovenci res samozavestni, saj smo videli, da lahko zmagujemo na dirkah. Čeprav vsi, ki malce bolj spremljajo kolesarstvo vedo, da je vsaka enodnevna dirka drugačna, kot so različne tudi tritedenske dirke. Lahko pa nastopimo samozavestno. Sem tu, startam v nedeljo in poskusim čim hitreje pridobiti potrebne izkušnje, ki jih potrebuješ, da bi se v prihodnosti potegoval za najvišja mesta.

Jan Tratnik: Dirka bo podobna belgijskim klasikam in tam je dirkanje drugačno
Vedno se znam motivirati. Če mi ne gre in sem razočaran, me to še dodatno motivira in razjezi, da čim prej popravim ta vtis. Nastop iz kronometra je pozabljen. Zdaj gledam naprej proti novim dirkam in novim ciljem. To je zdaj že nedelja. Zelo velika dirka, morda ena izmed največjih. Vsi vemo, da je Matej prvi lider. Primož in Tadej sta vrhunsko pripravljena, a dirka bo podobna belgijskim klasikam in tam je dirkanje drugačno. Te klasike sem izkusil in je drugače. Tudi ritem je drugačen. Tu se dirka agresivno, poteka bitka za pozicije. Izpostavil bi še Grego Boleta, ki ima s takim dirkanjem veliko izkušenj. Je tudi že dobil VN Plouayja. Na taki dirki bo pomembna komunikacija. Če bomo dobro komunicirali, če bomo organizirani, potem se mi zdi, da imamo ekipo, ki lahko nekaj doseže. Upam, da bodo tudi noge tiste, ki bodo lahko nesle.

Tadej Pogačar: Če bo slabo vreme, bo zame zagotovo boljše
Res sem že lani rekel, da ne bom več dirkal U23, saj se mi ne zdi prav, da bi to naredil, če bi predtem celo leto dirkal z elito. Tako sem zdaj motiviran za nedeljo in sem pripravljen narediti vse za ekipo. Tu smo kot ekipa zelo dobri in vsak se lahko znajde v situaciji, ko bo na koncu med boljšimi. S selektorjem moramo še govoriti, ampak jaz sem pripravljen delati za naše od kilometra nič. Bomo pa videli, kakšna bo moja naloga. Dež mi ugaja, to smo že videli. Vseeno pa ni prijetno voziti več kot sedem ur. Je pa to plus zame. Bomo videli. Če bo slabo vreme, bo zame zagotovo boljše. Posledice Vuelte? Ne vem, kako naj to ocenjujem. Mislim, da sem se spočil in sem prirpavljen za nedeljo. A to je en dan in potrebuješ dober dan tudi za zaključek. Na enodnevnih dirkah se ne znajdem najboljše. Ampak z veseljem dirkam na takih dirkah in sem motiviran za prihodnost. Tudi za klasike in svetovna prvenstva. Da se v tem izboljšam.

David Per: Posebna čast
To bo zame prvo svetovno prvenstvo med člani. Je posebna čast in tega povabila sem se zelo razveselil, saj bom lahko zdaj v reprezentanci sotekmovalec z zmagovalcem Vuelte, hkrati zmagovalcem etape na Vuelti. Sami odlični kolesarji so tu. Zelo sem vesel in sem tudi zelo motiviran za to dirko. Tako dolgih dirk do zdaj še nisem vozil, a spomin na World Tour je ostal in približno vem, kaj nas čaka. Proga je zelo tehnična in tu bo borba za pozicije, kar mislim, da mi ustreza.

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ