Slovenski mladinci odlični na makadamskih cestah Toskane

Slovenski mladinci odlični na makadamskih cestah Toskane
24.04.2023 AVTOR: N. Gr., foto: KZS

Slovenska mladinska reprezentanca letos spomladi dirka zelo dobro. Tudi na dirki Pokala narodov v Toskani so bili v ospredju, najtežjo etapo je Jakob Omrzel zaključil na 3. mestu.

Reprezentanca mladincev pod vodstvom Naceta Korošca na vseh spomladanskih klasikah letos kroji razplet pri vrhu dirk. Po koncu sezone tlakovanih klasik je prišla še njihova različica dirke Strade Bianche, le da v nekoliko drugačnem formatu.

V Toskani jih je najprej čakala dvodnevna etapna dirka s tremi etapami. Prvi dan so dopoldne vozili ekipni kronometer, dolg 11,8 kilometra, in ga končali na zelo solidnem 8. mestu med 29 ekipami na štartu. Popoldne je sledila še krajša šprinterska etapa, v kateri so Jakob Omrzel, Jaka Marolt in Anže Gorjanc končali v glavnini. 

Odločilna pa je bila težka sobotna etapa. Dolga je bila 109 kilometrov s 1833 višinskimi metri, kolesarji so morali premagati tudi tri daljše makadamske odseke. Zmagal je Jorgen Nordhagen, odličen pa je bil Jakob Omrzel, ki je na zaključnem vzponu zaostal 1:30 in je dobil šprint za tretje mesto. Omrzelu je zmanjkalo 16 sekund, da bi bil na odru tudi generalno, tudi s 4. mestom pa je Sloveniji privozil nov lep rezultat.

Ravbar v nedeljo nadaljeval dober niz

V nedeljo je bila v okolici Siene na sporedu še enodnevna dirka za mladince, prav tako z makadamskimi odseki in s skoraj 2000 višinskimi metri v 114 kilometrih. Tokrat je bil najboljši Slovenec Anže Ravbar, ki je bil del ubežne skupine in je dirko končal na 4. mestu s 3:36 zaostanka. V deseterici sta končala še Omrzel na 8. in Nikolaj Gregorčič na 10. mestu. 

Slovenski mladinci po nizu dobrih rezultatov na UCI lestvici trenutno zasedajo vrhunsko 2. mesto. 

Jutri bodo na delu tudi mlajši člani, na sporedu je prestižna dirka za kolesarje do 23 GP Liberazione v Rimu. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ