Slovenski o kolesarji o Rogliču: Pustimo se presenetiti

Slovenski o kolesarji o Rogliču: Pustimo se presenetiti
05.07.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Kaj nekateri slovenski kolesarji menijo o možnostih Primoža Rogliča na letošnji dirki po Franciji? Vprašali smo Mezgeca, Brajkoviča, Polanca, Božiča in Korena.

Luka Mezgec: “Roglič ima lepe možnosti. Morda ne toliko za skupin seštevek, zagotov pa za več kot eno etapno zmago. Je pa res, da ima zdaj že nekaj izkušenj tudi v boju za skupni seštevek, tako da se pustimo presenetiti.”

Jan Polanc: “To verjetno sam največ ve, kaj lahko doseže. Sem pa prepričan, da je še bolje pripravljen kot lani, kar je dokazoval skozi celotno sezono. Zato lahko od njega tudi letos pričakujemo kaj velikega. Pustimo se presenetiti.”

Borut Božič: “Primož še sam najbrž ne ve, kaj lahko doseže. Vsi z nestrpnostjo pričakujemo, kaj bo naredil. Lahko pa rečem, da lahko že letos preseneti, vsekakor pa v naslednjih letih. Sicer pa je za vse še nekakšna neznanka, saj je premalo let v kolesarstvu. Tisti, ki poznamo njegovo pot, vemo da se je vse tako hitro odvijalo. Karkoli naredi, je presenečenje in Primož vsako leto, vsako dirko preseneča. Ne vemo, kje je ta njegov maksimum.”

Jani Brajkovič: “Letos na Touru ne bo kvantitete, bo pa kvaliteta. Prepričan sem, da lahko Primož po treh tednih pride na stopničke. Veliko je odvisno od sreče, kaj se bo zgodilo v prvem tednu, kakšni so njegovi cilji in cilji ekipe. Glede na njegovo formo pa lahko igra vidno vlogo.”

Kristijan Koren: “Že lani se je dokazal. Zagotovo bo tudi letos kakšna etapa, v kateri bo poskušal. Seveda ima možnosti tudi za rumeno majico, a zaenkrat še nima toliko izkušenj. Je pa na enotedenskih dirkah dokazal, da lahko pride na najvišja mesta. Upam, da tudi slovenski kolesar obleče rumeno majico, pa tudi če samo za en dan. To bo velik plus.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ