Slovenski reprezentanje uspešni v turški Sakaryi

Slovenski reprezentanje uspešni v turški Sakaryi
13.08.2022 AVTOR: Sporočilo za javnost

Slovenska gorska reprezentanca se je minule dni mudila v Turčiji, kjer je v petek 12.8 v poznih popoldanskih urah potekala tekma Horse class kategorije.

Na štartu smo imeli štiri slovenske predstavnike, ki so se odlično izkazali. Skupaj so domov prinesli čez 200 točk in s tem izpolnili cilje, ki so si jih pred odpravo zadali.

V ženski kategoriji so nastopile Tanja Žakelj, Vita Movrin in Maruša Naglič in odlično opravile s progo. Tanja je osvojila 1. mesto, Vita 3. mesto, Maruša pa je kljub težavam z menjalnikom vztrajala in si priborila 10. mesto. Vsa tri dekleta zbirajo točke za prihajajoče olimpijske igre, tokratni izkupiček točk pa jih bo po lestvici postavil še višje.

Tanja stopnjuje formo in je pred zaključkom sezone v odlični formi. Po tekmi nam je povedala: “Zelo sem zadovoljna s celotnim potekom odprave in izkupičkom dirke. Po krajšem premoru od dirk sem se tako vrnila v tekmovalni ritem in se že veselim naslednjih dirk - evropskega in svetovnega prvenstva ter zaključne dirke za svetovni pokal.”

V moški kategoriji, ki je bila sicer nekoliko številčnejša, pa smo imeli na startu žal samo Roka Nagliča. Rok je odpeljal dobro dirko in si na koncu priboril 10. mesto in pridobil nove pomembne točke.

Tanja in Rok bosta v naslednjem tednu nastopila tudi na evropskem prvenstvu v Müchnu.

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ