Slovenski reprezentanti v krosu začeli z letošnjimi nastopi

Slovenski reprezentanti v krosu začeli z letošnjimi nastopi
26.04.2021 AVTOR: Uredništvo, foto: Velo Eriyes in Matjaž Budin

Končno se je tudi za slovensko reprezentanco v krosu začela dirkaška sezona, z dirko Caneva trophy C2 v Italiji.

Selektor Matjaž Budin je na dirko peljal štiri mladince – v sestavi Miha Smrdel, Jure Rus, Tine Jereb in Nace Gnezda, tri mlajše člane – Matjaža Lozarja, Tea Pečnika in Jakoba Klemenčiča, med članicami pa je nastopila Vita Movrin.

Naglič šesti v Turčiji, Jereb na 15. mestu v Italiji

V preteklih dneh so kolesarji v krosu dirkali na različnih prizoriščih, kjer so osvojili dobre rezultate, na žalost pa jih je nekaj tudi zbolelo.

Rok Naglič je prvo dirko v Turčiji, kategorije UCI C2, zaključil na šestem mestu. Kazalo je še bolje, a je zaradi težav tik pred ciljem izgubil tri mesta.

Večje število kolesarjev se je odpravilo v sosednjo Italijo, kjer so nastopili na dirki Ca'neva trophy, prav tako UCI druge kategorije. Najboljši rezultat je osvojil Tine Jereb, ki je dirko starejših mladincev končal na 15. mestu. Zelo dobro je kazalo tudi Juretu Rusu, a se mu je žal strgala veriga in dirke ni zaključil. Vozil se je med najboljšimi desetimi kolesarji. Nace Gnezda je končal na 44., Miha Smrdel pa 48. mestu v isti kategoriji. Med mladinkami je nastopila tudi Daša Mlakar (MBK Črni Vrh), ki pa dirke ni končala.

V članski kategoriji je potekal pravi mali svetovni pokal. Skupaj so nastopili kolesarji U23 in elite, zato je bila dirka izredno težka. Jakob Klemenčič je s krogom zaostanka končal na 40. mestu, Matjaž Lozar pa z dvema na 58. mestu.
Zasedba na dirki bi morala biti večja, žal pa so Vita Movrin, Teo Pečnik in Matic Kranjec Žagar zboleli.


Etapna preizkušnja 4Islands

Zaključila se je tudi etapna dirka 4Islands po kvarnerskih otokih. Tanja Žakelj je skupaj z Urbanom Ferenčakom (Unior Sinter) zmagala v kategoriji mešanih parov. Blaž Žle in Gregor Dimic (Tanca Coaching – Calcit bike team) sta v moški kategoriji dosegla 15. mesto, Rok Golob in Mitja Klavora (Bike Point Mali Lošinj) 24. mesto, Rok Mlakar Berger in Rok Pajek (JB Team) 34. mesto, Bojan Krivec in Urban Majcen (Dvorec Lanovž - Uniforest team). Na 13. mesto se je uvrstil po nacionalnosti mešan moški par Gregor Sikošek in Anthony Bilić (Keindl Sport & Villa Mihaela - Fažana). V ženski kategoriji parov ni bilo slovenskih predstavnic. Med mastersi sta 3. mesto osvojila Mitja Tancik in Marko Fržop (Tanca Coaching). Ravno tako sta se zavihtela na 3. mesto Matej Hartman in Aleš Boben (mtb.si) v kategoriji Grand Masterjev. V tej kategoriji z nastopom ni zaključil Peter Vesel, potem ko je moral zaradi padca v tretji etapi ni mogel nadaljevati z dirkanjem Arent Jan Weevers.

Tudi ostali reprezentanti pa ne počivajo

Rok Naglič je s hitro odločitvijo odpotoval v Turčijo, kjer bo na višini lovil UCI točke na štirih tekmovanjih, ki se bodo zvrstila med 23. aprilom in 2. majem.
Člana Gregor Dimic in Tanja Žakelj ter mlajši član Blaž Žle formo lovijo na hrvaški etapni dirki 4Islands, kjer Žakljeva v paru skupaj z Urbanom Ferenčakom zabeležila zmago v kategoriji mešanih parov.

Kmalu za večino kolesarjev sledijo največja tekmovanja – najprej svetovni pokal v nemškem Albstadtu, karavana svetovnega pokala pa se teden kasneje ponovno sreča na legendarnem prizorišču v Novem Mestu na Moravskem, na Češkem. Sestava ekipe za svetovna pokala bo znana po odpeljanih dirkah nižjega ranga ter reprezentančnem treningu prihodnji teden.

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ