Slovenski uvod Avstrijcu, Govekar najboljši med Slovenci

Slovenski uvod Avstrijcu, Govekar najboljši med Slovenci
21.03.2022 AVTOR: DZ

Pa se je začela! Sezona na slovenskih cestah. Daniel Auer je zmagal, Matevž Govekar in Tilen Finkšt med deseterico

Zdaj smo že vajeni. da se sezona slovenskih dirk začne v Izoli. Za kolesarji je osma dirka za Veliko nagrado Slovenske Istre. Na startu so bili kolesarji iz 24 ekip, tudi šestih slovenskih. To so Adria Mobil, Ljubljana Gusto Santic, KK Kranj, MebloJogi Pro-concrete, KK Gorje in KK Bled.

Sicer so manjkale razvojne ekipe nekaterih World Tour moštev, pa tudi Švicarji, ki so se izkazali na uvodnih dirkah na Hrvaškem, a vseeno se je obetalo zanimivih 156,5 km. Start in cilj je gostila Izola. Kmalu je prišlo do pobega treh kolesarjev iz avstrijskih ekip, potem pa se jim je pridružil še Gal Glivar. A možnosti za uspeh niso imeli. Glivar je pokazal, da je dobro pripravljen na začetku sezone. Glavnina jih je ujela.

Tik pred prihodom na krajše in zaključne kroge v Izoli so napadli trije kolesarji. David Per je bil med njimi, pa še Fran Miholjević in Felix Engelhardt. Tudi že krepko razredčena skupina zasledovalcev v ozadju je imela velike težave pri ohranjanju stika z vodilnimi. Največja razlika je znašala 16 sekund. V zadnji krog pa so ubežniki vstopili z devetimi sekundami prednosti. Najprej je popustil David Per, potem pa sta bila tudi preostala ubežnika ujeta. V zaključku se je najbolje znašel Daniel Auer.

Napadel je v samem zaključku, sledil mu je Oliver Stockwell. Auer je kljub vsemu prišel do zmage - zanj druge v tej sezoni. Drugi je bil Stockwell. Niccolo Buratti je bil tretji, četrti pa Tomasz Barta. Najboljši Slovenec je bil Matevž Govekar na petem mestu. Sedmi je bil Viktor Potočki, sicer Hrvat a predstavnik moštva Ljubljana Gusto Santic. Deveti je bil Tilen Finkšt. Jaka Primožič je bil 13., Aljaž Jarc 16., Marko Pavlič 37., Leon Šarc 38., Anže Skok 44., Nik Čemažar 47., David Per 48., Gal Glivar 49.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ