Slovensko - avstrijska dirka serije EWS se seli v oktober

Slovensko - avstrijska dirka serije EWS se seli v oktober
26.05.2020 AVTOR: Nejc Grilc

Tudi v gorskem kolesarstvu bo jesenski del sezone zelo pester, tekmovanja se bodo vrstila drug za drugim, oktobrski termin je dobila tudi dirka serije EWS ki poteka v Peci in Jamnici.

Že pred časom so se slovenski ljubitelji gorskega kolesarstva razveselili dejstva, da bosta jeseni v Mariboru potekali kar dve dirki za svetovni pokal v spustu, Pohorje tako ne bo prikrajšano za DH spektakel. 

Še pred tem bodo gorski kolesarji aktivni na slovensko - avstrijski meji, v Peci na slovenski in v Jamnici na avstrijski strani bo 3. in 4. oktobra potekala dirka svetovne serije enduro EWS. Gre za edino dirko v seriji, ki poteka v dveh državah.

Anej Štrucl, direktor dirke EWS Peca/Jamnica je ob objavi datuma povedal: "Veseli smo, da imamo možnost organizacije dirke v novem jesenskem terminu. Kdor je že vozil v naših koncih ve, da je lahko oktober naravnost čudovit, le sonce se hitreje skrije za Peco. Upam le, da bodo razmere v povezavi z novim koronavirusom takšne, da bomo lahko dirko speljali po načrtih. Medtem pa ste vsi vabljeni na Koroško, saj je kolesarski park Jamnica že odprt, konec tedna pa se odpre tudi park MTB Zone na Peci. Za zdaj ga bodo lahko obiskali le Avstrijci, a upam, da se tudi ta meja kmalu odpre za vse."

Koledar sezone 2020 serije EWS:

30. 8. - Zermatt (Švica), EWS #1 + EWS-E

26./27. 9. - Finale Ligure (Italija), Trofeja narodov + EWS-E

3./4. 10. Peca/Jamnica (Avstrija/Slovenija), EWS #2

17./18. 10. Montagnes du Caroux, Olargues (Francija), EWS #3 + EWS-E

6./7. 11. Menizales (Kolumbija), EWS #4

14./15. 11. Ferellones (Čile), EWS #5


Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ