Slovo po 23 letih investiranja

Slovo po 23 letih investiranja
03.01.2017 AVTOR: D. Z.
Znameniti sponzor Lampre se poslavlja. Dolga leta je vztrajal v kolesarstvu.

Odhaja še eden izmed tradicionalnih kolesarskih sponzorjev. Govorimo o italijanskemu Lampreju. Lampre. Nazadnje je sponzoriral ekipo z imenom Lampre Merida.

Prej je bil kar 18 od 23 let glavni sponzor vedno zelo močnih italijanskih ekip. Lampre je v kolesarstvo vstopil že leta 1991. Takrat vv sodelovanju S Colnagom, potem pa z ekipama Polti in Panaria. Potem se je podjetje za za nekaj let umaknilo in se vrnilo leta 1999. Takrat že z menedžerjem Giuseppejem Saronnijem in v sodelovanju z Daikinom. Kot drugi sponzor je podjetje vztrajalo vse do konca leta 2002. V ekipah s tem sponzorjem so vedno vozili tudi številni Slovenci. Še lani štirje, in sicer Marko Kump, Matej Mohorič, Jan Polanc in Luka Pibernik.

V zadnjih treh sezonah je vlogo drugega sponzorja prevzela Merida. Zdaj pa se je zgodba končala. “Naša prioriteta je vedno bila, da zaščitimo kolesarje, ki so na cestah naše ime v vseh teh letih ponesli po celem svetu. Zato menedžmentu čestitamu, da so uspeli zaključiti pogajanja za novo ekipo UAE Abu Dhabi. Želimo jim veliko uspeha, ” je dejal glavni mož Lampreja Emanuele Galbusera. “Ob tej priložnosti bi se pri Lampreju radi zahvalili navijačem za vso podporo v vseh teh letih in tudi kolesarskemu svetu za pomoč pri promociji Lampreja v svetu, ” so dodali v izjavi za javnost.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ