Smrtna žrtev v Belgiji

Smrtna žrtev v Belgiji
04.07.2020 AVTOR: DZ

Tragična vest prihaja iz Belgije. 20-letni Niels De Vriendt je umrl - po prvih informacijah zaradi zastoja srca - med dirko v Belgiji.

V Belgiji se pripravljajo na nadaljevanje tekmovalne sezone. Seveda na različne načine, eden izmed takih je dirkanje na “poskusnih” dirkah. Wortegem-Petegem je bila ena izmed takih dirk, na kateri so vozili tako amaterski kolesarji, kot nekateri profesionalni, kot je na primer Sepp Vanmarcke.

Po 13 kilometrih pa je prišlo do tragičnega dogodka. Niels De Vriendt je padel - po do zdaj zbranih podatkih ni prišlo do kakršnegakoli stika s katerim izmed drugih kolesarjev - in obležal. Pri kolesarju moštva VDM-Trawobo je bilo hitro tudi reševalno vozilo, a reševalci mu niso mogli več pomagati.

"Bil je mlad fant, pred katerim so bila najboljša leta. Upali smo, da se bo prav po zaslugi mladosti lahko rešil, vendar mu na žalost ni uspelo," je dejal župan mesta Luc Vander Meeren: "Na tistem odseku je bil rahel vzpon, pihal pa je nasprotni veter, tako da hitrost ni bila velika. Padel je. Ni prišlo do kontakta z drugim kolesarjem."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ